Què Són els Xacres en Realitat i Com Connectar amb Ells

Què són els xacresQuè són els xacres realment?

Aquest és un terme que es fa servir molt habitualment i que sol estar envoltat d’una certa aura de misteri.

Però com moltes coses que semblen esotèriques, els xacres són més simples i comprensibles del que sembla d’entrada.

Per aquesta raó, avui parlarem de què són realment.

Són parts molt importants de nosaltres i del nostre cos.

I podem connectar amb ells per comprendre’ns i connectar millor amb nosaltres mateixos.

Què Són els Xacres Realment

El primer pas per entendre bé què són els xacres, és prendre consciència que el nostre cos està organitzat en parts relativament diferenciades entre elles, on cadascuna té la seva pròpia funció.

A nivell físic, això es veu força clar: les mans són diferents dels peus, per exemple, i tenen una funció diferent; el cor és diferent del ronyó, i té una funció diferent, i així amb tots els elements del cos.

El nostre cos físic està organitzat en diferents elements que tenen funcions diferents.

Doncs bé, això que es compleix a nivell físic, també es compleix a nivell més subtil.

Tots som més o menys conscients que més enllà de la nostra part física, també tenim una part més subtil. No som només un cos físic i ja està. Hi ha més coses. I aquesta part més subtil també està organitzada en diferents zones on cadascuna té una funció pròpia.

I això són els xacres a nivell general.

Cada xacra és una zona del nostre “cos subtil” que té una funció i una energia pròpia.

(Hi ha persones que de vegades se senten incòmodes amb algunes paraules “metafísiques”. Si és el teu cas, pots canviar la paraula “xacra” per qualsevol altra que vulguis. Simplement tingues en compte que un xacra –o com ho vulguis anomenar– és una zona del cos que té una energia pròpia.)

L’Energia de Cada Zona del Cos

Un cop ja hem definit de forma general què són els xacres, podem aprofundir una mica més en ells.

I una manera de fer-ho és realitzar un petit exercici que permet començar a sentir la seva energia.

Aquest exercici consisteix a anar posant l’atenció en diferents parts del cos i veure el que sentim en elles.

Pots posar primer la teva atenció a una zona de la teva cara, per exemple, després a un peu, després a l’abdomen, després al pit, després a una mà…

Aquest procés el pots fer únicament amb la ment, o tocant també cada zona suaument amb un dit. De vegades tocar una part del cos ajuda a connectar amb ella. I si decideixes tocar cada punt per sentir-lo més, ho pots fer tu mateix o demanar-li a una altra persona amb qui et sentis còmode. Això acostuma a fer que es mobilitzi més energia.

En qualsevol cas, el més important és anar posant la teva atenció en diferents parts del teu cos i, en cada cas, mirar el que sents en elles.

Si ho fas, veuràs que la sensació és diferent a cada punt.

No és el mateix posar la teva atenció (o tocar) la planta del peu, que posar-la al pit, a l’esquena o a qualsevol altra zona.

En aquest moment de l’exercici, no és necessari identificar amb claredat què sents exactament a cada punt, el més important és simplement veure que cadascun és diferent.

I també veure que les diferències són purament energètiques. No estem fent pràcticament res físic; només posant l’atenció mental en diferents zones del cos (i, com a molt, tocant-les suaument).

Doncs bé, abans hem comentat que els xacres són zones del nostre cos que tenen una energia pròpia. I ara, amb aquest senzill exercici, hem vist que cada punt del cos té una energia pròpia.

Així que la conclusió és senzilla: cada punt del cos és un xacra.

Els Set Xacres Principals

Tradicionalment, se sol dir que hi ha set xacres.

Però això no és del tot correcte. Com acabem de veure, cada punt del cos té la seva pròpia energia, així que el nombre de xacres és pràcticament infinit. El dit petit del peu és un xacra, l’índex de la mà esquerra és un xacra, el lòbul de l’orella és un xacra… Cada mil·límetre del cos és un xacra.

Llavors, per què es parla habitualment de set xacres?

El motiu és que hi ha set zones del cos que tenen una energia més intensa i es perceben amb més claredat.

Per començar, els set xacres principals són a l’eix de cos. Aquesta és la part central de l’organisme i la que sentim més directament.

I dins de l’eix central, agrupem els punts de zones properes i els interpretem com un sol xacra. I d’aquesta agrupació surten els set xacres que habitualment es tenen en compte:

  1. Perineu i zona genital.
  2. Sota del melic.
  3. Sobre del melic.
  4. Pit.
  5. Coll.
  6. Entre els ulls
  7. Part superior del cap.

Si poses la teva atenció en cadascuna d’aquestes zones del teu cos, de la mateixa manera que hem fet en l’exercici anterior, veuràs que aquesta agrupació té sentit, perquè realment se senten com a zones amb una energia pròpia. Dins de cada zona –el pit, la gola, etc.– l’energia és semblant i, si no ens hi fixem molt, no canvia gaire un mil·límetre amunt a o un mil·límetre avall.

En canvi, si comparem les diferents zones, llavors sí que hi ha canvis més clars. L’energia de la zona genital és clarament diferent de la de la zona de sota el melic, i l’energia del pit és clarament diferent de la del coll, per exemple.

I d’aquí sorgeix la percepció que tenim aquests set xacres principals. Amb el nostre nivell de consciència actual, percebem més clarament i diferenciadament aquestes set zones.

Però no és que n’hi hagi només set. En realitat n’hi ha més: Set xacresÉs molt semblant al que succeeix amb els colors. Si ens preguntem quants colors hi ha, la resposta ràpida i senzilla és que els principals són set: els colors de l’arc de Sant Martí.

Però en realitat, no hi ha només set colors, n’hi ha infinits. Entre cada color d’aquesta llista hi ha infinits graus, i cada grau és un color diferent. Nosaltres els percebem semblants, i per això els agrupem i els posem el mateix nom, però són colors diferents: Set colorsI el mateix passa amb les notes musicals. Generalment diem que hi ha set notes: do, re, mi, fa, sol, la i si. Però això és una simplificació. Entre cadascuna d’aquestes notes hi ha infinites vibracions diferents, i per tant, infinits sons diferents.

Així que en general diem que hi ha set xacres, però no perquè realment n’hi hagi set, sinó perquè són els que percebem més fàcilment.

L’Energia de Cada Xacra

A partir de tot el que hem explicat, podem iniciar un treball d’exploració i connexió amb els xacres, que en el fons és un treball de connexió amb el nostre cos i nosaltres mateixos.

Personalment, crec que és molt important fer-ho per un mateix. En molts llocs es pot trobar informació sobre l’energia de cada xacra, i aquesta informació pot ser molt útil com a guia per a connectar millor amb ells. Però el realment valuós és veure-ho per un mateix. No es tracta que algú extern ens digui com és cada xacra i creure’ns-ho, sinó de veure-ho per nosaltres mateixos.

Per a això, podem repetir el mateix exercici que t’he comentat al principi, però ara posant més atenció a cada zona.

En primer lloc, pots anar posant la teva atenció a cadascun dels set xacres principals: primer a la zona genital, després a la zona que hi ha sota el melic, i així amb els set xacres. A cadascun d’ells, atura’t un temps i fixa’t bé en el que sents.

Què es mou en tu quan poses la teva atenció a cada zona?

Quines emocions sents?

Quins pensaments et vénen a la ment?

En molts casos, fer bé aquest exercici requereix temps i paciència; fins i tot provar-ho diversos dies diferents. Però si vas escoltant cada zona del teu cos amb afecte i perseverança, aniràs notant quina energia té.

Un cop ja hagis connectat amb l’energia dels set xacres més coneguts, pots anar més enllà i explorar altres zones del teu cos. Com hem comentat, no hi ha només set xacres; cada punt del teu cos és un xacra. I també pots connectar amb ells.

Pots anar posant la teva atenció en totes les zones del teu cos i anar veient el que sents en elles: les mans, els dits, les cames, els genolls, l’esquena, etc. I pots fer-ho amb el nivell de detall que vulguis: pots fixar-te en zones més àmplies, o fer-ho mil·límetre a mil·límetre.

Si ho fas, veuràs que cada zona del teu cos té la seva pròpia energia, i que està desitjant compartir-la amb tu.

Una de les funcions principals dels xacres és la comunicació.

El teu cos es vol comunicar amb tu.

I si l’escoltes, descobriràs moltes coses meravelloses.

Una forta abraçada,

Jan

3 respostes a “Què Són els Xacres en Realitat i Com Connectar amb Ells”

Bona tarda: El meu telèfon es el 93 777 50 90.
Tots aquests temes del Ego i de Jo superior min teresen molt.

Salutacions cordials.

Josep.

Mentre ho llegia no he parat de somriure….i per dintre m’ anava dient “que bonic”.
Ho expliques d’ una manera tan senzilla que entra suau…suau…i entenedor.
Gràcies Jan Anguita.
Un plaer llegir-te.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.