Què Són les Emocions Negatives i Com Gestionar-les de Forma Constructiva i Eficaç

Què són les emocions negativesLes emocions negatives són unes grans incompreses.

De vegades pensem que són una gran molèstia, i que hem de desfer-nos-en sense ni tan sols mirar-les.

Altres vegades pensem que hem d’observar-les i ja està, sense fer res al respecte.

I cap d’aquestes opcions és la més adequada de cara al nostre benestar.

Les emocions negatives tenen un missatge molt important per a nosaltres, i la millor manera de gestionar-les és escoltar bé aquest missatge.

I fer-li cas.

Les emocions saben molt bé el que diuen.

I la seva missió és facilitar-nos el camí cap a una vida més rica i plena de llum.

Què Són les Emocions

Abans d’entrar en detall en què són les emocions negatives, primer parlarem de què són les emocions en general. I per poder explicar bé què són les emocions, hem d’explicar com funcionem els éssers humans a nivell profund.

Independentment de les creences que cadascú té, tots som més o menys conscients que tenim una part física i una part més subtil. Aquesta part més subtil –a la qual podem anomenar “ànima”, “font interior” o de moltes altres maneres–, és la que nodreix el nostre cos d’energia vital. I després, des del nostre cos, transformem aquesta energia en actes concrets.

És a dir, cadascun de nosaltres és un creador que transforma l’energia pura que ve de la nostra “ànima” en actes concrets. Més o menys així: emocions-negatives-1L’energia arriba al nostre cos des de la nostra font interior, i amb el cos la transformem en els actes creatius de la nostra vida diària: converses, accions, idees, activitats, projectes, etc.

Aquesta energia vital és molt important, perquè és la que sustenta completament la nostra existència terrenal. Sense aquesta energia, no hi ha vida.

Per aquest motiu, quan arriba molta energia vital a la nostra part física, ens sentim molt bé: estem plens de vitalitat, de ganes de fer coses, d’idees, d’il·lusió, etc.

En canvi, quan ens arriba poca energia, ens sentim malament: ens sentim desanimats, cansats, sense idees, sense ganes, etc.

És a dir, les nostres emocions, i també el nostre estat físic general, depenen d’aquesta energia vital.

La pregunta és: i de què depèn que ens arribi molta o poca energia vital?

Doncs depèn dels nostres pensaments.

Els nostres pensaments són com una comporta que està situada entre la nostra font interior i la nostra part terrenal. Així: emocions-negatives-2Quan aquesta comporta està oberta, l’energia vital flueix lliurement i ens sentim bé.

En canvi, quan està tancada, l’energia s’estanca i ens sentim malament. Així: emocions-negatives-3L’energia vital és una energia pura, creativa i amorosa, i sempre vol arribar a nosaltres. Si li bloquegem el camí amb els nostres pensaments, empenyerà per intentar avançar.

I això causa el dolor emocional.

Què Són les Emocions Negatives

Així doncs, les emocions negatives es produeixen quan els nostres pensaments bloquegen la nostra energia interior.

Quan els nostres pensaments es tanquen, la nostra energia no pot fluir, i aquest estancament causa el dolor emocional.

Arribats fins aquí, la següent pregunta és: i quin tipus de pensaments són els que bloquegen la nostra energia?

Doncs són tots els pensaments que posen atenció en coses que no volem. Sempre que pensem, de manera directa o indirecta, en coses que no desitgem, la nostra ment es tanca i l’energia no pot passar.

L’energia de la nostra ànima és una energia creativa, i només pot arribar a nosaltres quan pensem en coses que sí que volem: amor, benestar, pau, bones relacions, abundància, etc. Quan pensem en coses que no volem, no estem en mode constructiu, sinó en mode rebuig, i en aquestes condicions l’energia no pot arribar.

Per exemple, si penso que em fa mal l’esquena, estic posant la meva atenció en el dolor físic, que és una cosa que no vull.

Si penso que no m’agrada tal persona, estic posant la meva atenció en el malestar amb altres persones, que és una cosa que no vull.

Si penso que no arribo a final de mes, estic posant la meva atenció en els problemes econòmics, que és una cosa que no vull.

Sempre que pensem en alguna cosa que no volem, la nostra ment es bloqueja i la nostra energia vital no pot arribar a nosaltres.

L’energia de la nostra ànima és pura creativitat, i només pot arribar a nosaltres quan posem la nostra atenció en coses que volem, no en coses que no volem.

Com Gestionar les Emocions Negatives

Un cop entenem que les emocions negatives es produeixen quan posem la nostra atenció en coses que no volem, una pregunta important és: i per què són tan doloroses?

Podria ser que fossin més suaus, o fins i tot que no fessin gens de mal.

Però no és així. Són molt molestes. Per què?

Doncs bé, el motiu és que tenen una funció molt valuosa: avisar-nos que estem creant una vida que no volem. La nostra ment crea la realitat, així que si pensem en coses que no volem, crearem coses que no volem. I les emocions negatives ens avisen d’aquest fet perquè puguem fer-hi alguna cosa.

La seva funció és molt semblant a la del dolor físic. Quan ens fem una ferida, ens fa mal, i aquest dolor ens avisa que hi ha un problema en el nostre cos, i que hem de fer alguna cosa per resoldre’l: netejar la ferida, protegir-la, tapar-la perquè deixi de sagnar, etc. Si no sentíssim dolor, podríem fer-nos ferides molt greus sense ni tan sols adonar-nos-en.

Les emocions negatives funcionen de la mateixa manera. Són un dolor que ens avisa que hi ha un problema i que hem de fer alguna cosa. Ens avisen que estem pensant en coses que no volem i que, si seguim així, aquestes coses s’acabaran materialitzant.

Sempre que et sents malament a nivell emocional, és el teu cos dient-te: “estàs pensant en coses que no vols. Vigila, perquè el que penses és el que crees. Si segueixes així, es manifestaran coses que no desitjes. ”

I quina és la millor manera de respondre?

Doncs dir-li: “moltes gràcies per avisar-me. M’havia despistat. Tens tota la raó, estava pensant en coses que no vull. Vaig a canviar el meu focus d’atenció ara mateix.”

I després deixar de pensar en el que no vols, i focalitzar-te en el que sí que vols.

Si estaves pensant que et fa mal l’esquena, pots preguntar-te: Què és el que vull? Vull estar còmode. I llavors pensar en això.

O si estaves pensat que tens pocs diners, pots preguntar-te: Què és el que vull? Vull tenir abundància. I posar la teva atenció en això.

Sempre podem canviar la direcció dels nostres pensaments, i en lloc de pensar en el que no volem, pensar en el que sí que volem.

Aquesta és la millor manera de gestionar les emocions negatives.

Les emocions negatives no existeixen per a molestar-nos. En realitat no són negatives, són les nostres amigues. Ens avisen que estem creant una vida que no volem.

I tampoc existeixen perquè les observem i les “acceptem” i prou. El seu objectiu és que fem alguna cosa al respecte i que canviem el focus de la nostra atenció.

Les emocions són una brúixola que ens avisa d’on es troba la nostra atenció i, per tant, de què estem creant a la nostra vida.

La pregunta més important aquí és: tu què vols crear?

Sempre que et sentis malament, és el teu cos avisant-te que estàs pensant just en el contrari.

Un gran abraçada,

Jan

2 respostes a “Què Són les Emocions Negatives i Com Gestionar-les de Forma Constructiva i Eficaç”

Tot això que dius és ben cert. I a més, ho expresses en un català molt clar i curós, cosa que no és fàcil de trobar en textos sobre aquests temes. Moltes gràcies! 🙏🏻💖

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.