Qui Ets Tu Realment?

qui ets tuQui ets tu realment?

Una pregunta força profunda… i difícil de respondre. Però no és difícil perquè no es pugui arribar a descobrir qui ets tu realment, sinó perquè és difícil expressar-ho amb paraules.

És relativament fàcil que qualsevol persona connecti amb la seva identitat profunda i que la vegi per si mateixa. Al cap i a la fi, estem parlant de nosaltres mateixos. No hem d’anar pas gaire lluny per trobar-nos.

El que no és tan fàcil és posar-hi paraules. El que som es troba més enllà de les paraules.

Per aquesta raó, normalment no parlo gaire d’aquest tema. Ja sigui aquí al blog, o en xerrades i cursos, m’agrada molt més parlar del sentit de la nostra vida: el motiu pel qual som aquí. Aquest tema sí que té una resposta clara i concreta, i es pot expressar amb paraules.

La qüestió de qui som realment, en canvi, és molt més esmunyedissa.

Però per molt esmunyedissa que sigui, no deixa de ser un tema important. Així que intentaré parlar-ne una mica. Però sempre tenint en compte que no hi ha cap paraula que pugui descriure qui ets tu. Tu ets molt més gran que qualsevol paraula.

Qui NO Ets Tu

Descriure qui ets tu amb paraules no és fàcil. Però hi ha una altra qüestió molt relacionada amb aquesta que sí que es pot abordar més fàcilment: qui NO ets tu. Així que podem començar per aquí.

Tu no ets qualsevol cosa que tingui una etiqueta fixa. Tu no ets el teu cos, ni la teva personalitat, ni els teus sentiments ni la teva manera de pensar, per exemple. Qualsevol cosa que es pugui etiquetar fàcilment és una cosa que no ets tu.

En el fons, això ho sabem tots perfectament, i es veu molt clarament en la nostra manera de parlar. Fixa’t que quan parles del teu cos, no utilitzes la paraula “jo”, sinó que fas servir l’expressió “el meu cos”. I passa el mateix amb “els meus sentiments”, “els meus pensaments” o “la meva personalitat”.

Quan fas servir aquestes expressions, implícitament estàs dient que per un costat estàs tu, i per un altre els pensaments, els sentiments i el cos. Si t’hi fixes, són expressions idèntiques a d’altres com “les meves sabates”, “el meu cotxe” o “la meva feina”. Són coses que formen part de la teva vida, però que no són tu.

Qui Ets Tu

Si tu no ets el teus cos ni la teva personalitat, llavors qui ets?

Doncs la millor manera que se m’acudeix de descriure-ho és dir que ets el creador de la teva persona. Ets el creador d’allò que aparentment ets. Ets el creador dels teus pensaments, els teus sentiments i de la persona que veus quan et mires al mirall.

Pensa un moment en tot allò amb el que normalment et sents identificat: el teu cos, els teus sentiments, les teves idees… Doncs això és la teva obra, no tu. Tu ets el creador d’aquesta obra.

La teva personalitat, el teu cos i les teves experiències són com una obra d’art, i tu ets l’artista que l’ha creat.

El que passa és que és una obra tan fascinant, que t’ha captivat completament. La teva atenció està totalment fixa en la teva creació, i no veus el que hi ha al voltant. No veus el pinzell que la dibuixa, ni la ma que aguanta el pinzell, ni la intel·ligència que guia la ma.

Imagina’t un pintor que està tan capficat amb la seva obra que ja no veu res més. S’ha oblidat de si mateix i només veu el quadre.

Doncs això és el que t’ha passat a tu. I a mi també.

Però tu ets el pintor, no el quadre.

Com Descobrir Qui Ets Tu

Ja veus que realment no és fàcil posar paraules a allò que tu ets. Com a molt, podem parlar-ne indirectament o utilitzar metàfores per acostar-nos-hi.

El que sí que es pot fer amb relativa facilitat és veure-ho per un mateix. No esperar que algú ens expliqui qui som, sinó mirar-ho nosaltres mateixos.

Si et ve de gust fer-ho, es tracta simplement d’intentar sentir aquesta força creadora que bull dins teu. Fixa’t en la teva capacitat de modelar tota la teva personalitat. Tu pots canviar el teu cos, i ho saps. També pots canviar la teva manera de pensar i d’actuar, i també ho saps. No estic dient que sigui fàcil, simplement dic que pots fer-ho. Tens la capacitat de fer-ho.

Intenta connectar amb aquesta capacitat, i quan ho aconsegueixis, fixa’t en el nucli d’on neix. Això ets tu.

Tu ets el punt de llum que mou el pinzell que dibuixa la teva vida. Tota la resta només són coses que es poden esborrar i tornar a dibuixar de nou.

Llibre Gratis: El Teu Lloc al Món

La qüestió de qui ets tu realment no és fàcil d’abordar. En canvi, el motiu de la teva existència sí que es pot respondre fàcilment. Tu ets aquí per una raó molt concreta.

Si et ve de gust aprofundir més en aquest tema, pots descarregar-te el llibre “El Teu Lloc al Món”. És completament gratuït.

photo credit: symphony of love via photopin cc

4 respostes a “Qui Ets Tu Realment?”

M’ha agradat molt la manera que has trobat d’explicar l’inexplicable;). Se m’ha creat una imatge molt clara, expliques molt be. Un peto

Celebro la teva valentia per parlar d’aquests temes sense por i amb tanta claredat. És difícil trobar referències o explicacions sobre aquestes qüestions. Continúa aportant llum sobre coses que molts sentim però no sabem on trobar les explicacions. Moltes gràcies per endavant,
Ramon

Moltes gràcies a tu, Ramon, per les teves paraules i per la teva companyia. La meva intenció és ser per aquí molt de temps, sí!

Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.