Saps Qui Governa el Món Realment?

qui governa el mónQuan ens plantegem qui governa el món realment, la resposta més habitual és dir: aquí manen els de dalt: els rics, els amos de les grans empreses i els governants. Aquestes persones són les que governen el destí de la humanitat.

La realitat, però, és ben diferent: aquestes persones no pinten pràcticament res. Es podria dir que el seu poder és gairebé zero.

Saps qui mana a la Terra realment? Aquí manes tu.

El Poder de les Arrels

Una imatge que resulta molt útil per entendre qui governa el món, i per tant, qui controla realment el destí de la humanitat, és la d’un arbre.

En un arbre, hi ha una part que és veu de seguida: les fulles. Són verdes i boniques, i es troben a dalt de tot, així que criden molt l’atenció. És el que més es veu d’un arbre. Després hi ha les branques i el tronc, que es veuen una mica menys. I, per últim, les arrels, que no es veuen gens.

Si algú es mira un arbre per sobre sense saber-ne gaire, pot pensar que les fulles són la part més important. Si tenen aquesta posició tan privilegiada, deu ser que són les reines, oi? La realitat, però, és que no manen gens. Tenen una funció molt important, però no tenen cap poder.

Imagina’t, per exemple, que les fulles s’enfaden i es declaren en vaga pensant que la resta de l’arbre les necessita. Saps què farà l’arbre? Les deixarà caure i en traurà de noves. Sense immutar-se.

En canvi, què passa si les arrels es declaren en vaga? Què l’arbre sencer es mor. I ni les fulles, ni les branques ni el tronc ho poden evitar. Les que tenen el poder real de l’arbre són les arrels.

Qui Governa el Món? Les Arrels de la Humanitat

La gent famosa, els rics, els amos de les grans empreses i els governants, són les fulles de la humanitat. Són a dalt de tot, fan molta patxoca i es veuen molt. Però no manen gens. Tenen una funció molt important, però no tenen poder real.

Aquí mana la gent del carrer, les arrels de la humanitat. Manem tu i jo, i molts altres com nosaltres.

Suposo que ja te n’has adonat, però la humanitat està fent un canvi espectacular en els últims anys. Les notícies ho intenten tapar, però no ho poden evitar. Saps què ha passat? Que les arrels de la humanitat s’han posat les piles. I això no hi ha qui ho aturi. Estem construint un planeta que farà goig de veure. Així ho han decidit les arrels de la humanitat, i així és com serà.

 

P.D. Per cert, moltíssimes gràcies per la part que et toca!

photo credit: » Zitona « via photopin cc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.