Sigues Tu Mateix – És el Millor Negoci que Hi Ha

sigues tu mateixAlgun cop has pensat que no ets gaire valuós? Creus que per tenir èxit has de copiar els que ja ho han aconseguit? Si és així, segueix llegint. Perquè tal i com ets ara, ets molt més valuós que tot l’or del món.

El que és escàs té valor

Tots sabem que, en general, les coses escasses són més cares que les que són abundants. Si fos fàcil trobar diamants, per exemple, serien molt barats.

Aquest fet és ben conegut per tothom, però té una conseqüència molt important que jo no havia considerat fins que vaig llegir el llibre “Gratis” de Chris Anderson (molt recomanable, per cert): l’economia es mou en busca de l’escassetat. És a dir, a mesura que un determinat producte o servei és fa abundant, deixa de ser negoci, i l’empresa que es dedicava a produir-lo ha de buscar una altra cosa més escassa per oferir.

Per exemple, abans, la informació (diaris, televisió, radio, etc.) era un gran negoci perquè era escassa. Ara, en canvi, molts periodistes estan perdent la feina perquè, gràcies a Internet, la informació s’ha tornat abundant i barata.

No hi ha res més escàs que tu

Així doncs, si vols tenir èxit i sentir-te valorat has d’oferir coses al món que no siguin abundants. En plantejar-ho d’aquesta manera, és possible que pensis: “ostres, què difícil. És pràcticament impossible que jo ofereixi alguna cosa escassa. Tot està duplicat o triplicat, com a mínim”. Doncs no. Hi ha una cosa que tu, i només tu, tens: tu mateix.

Tu ets molt més valuós que l’or i els diamants, perquè ets molt més escàs. De fet, ets completament únic i irrepetible, així que no hi ha res que sigui més escàs que tu.

Però perquè el teu valor pugui brillar, i els altres el puguem apreciar, has de ser tu mateix. Si intentes ser algú que no ets, el teu valor baixarà en picat. Perquè quan deixes de ser tu mateix, et converteixes en una còpia d’algú altre, i passes a ser un bé comú i abundant.

Així doncs, sigues tu mateix. És el millor negoci que existeix.

2 respostes a “Sigues Tu Mateix – És el Millor Negoci que Hi Ha”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.