Com Fer Tapping per Aprofitar-lo al Màxim

com fer tappingEl tapping és una de les tècniques més efectives per resoldre problemes que conec. Durant uns anys vaig exercir professionalment algunes teràpies com l’acupuntura i el Reiki, i també les feia servir a nivell personal, però el descobriment del tapping ha fet que ara mateix pràcticament no faci servir cap d’aquestes tècniques. Gairebé sempre que tinc un problema faig tapping.

Si no coneixes el tapping, pots llegir el petit manual que vaig escriure fa un temps. És molt curt, i et permetrà començar a utilitzar aquesta poderosa tècnica en pocs minuts. Resumint-ho, el tapping és basa en formular el problema a resoldre amb una frase senzilla i entenedora, i colpejar suaument uns determinats punts de cos. És molt i molt fàcil, i funciona molt bé.

Avui m’agradaria aprofundir una mica més en aquest procediment per treure-li tot el profit a aquesta tècnica tan eficaç.

Pots Fer Tapping per a Qualsevol Problema

Un dels punts forts del tapping és que es pot utilitzar per resoldre qualsevol tipus de problema, sigui del tipus que sigui. No és una tècnica per tractar un tipus determinat de problemes, és una tècnica per tractar-ho tot. Sempre que et vingui el dubte de si pots fer tapping en un determinat cas, la resposta és “sí”.

L’única cosa que has de fer és buscar una frase que descrigui el problema: “no tinc parella”, “estic nerviós”, “em fa mal la panxa”, “no tinc diners”, “em fa mal el braç”, “a la feina no em tracten bé”, etc. Pots fer tapping per a qualsevol cosa que tu consideris un problema. Qualsevol.

Val la pena aprofitar-ho. Si hi ha alguna cosa que et preocupa, no costa res provar un parell de rondes de tapping a veure què tal.

Tria una Frase Senzilla i Clara

A l’hora de triar la frase, és molt important escollir-ne una que descrigui el problema de forma clara i senzilla. No facis servir frases rebuscades i poc naturals, i tria un vocabulari senzill que descrigui el problema tal i com tu el sents. Si et fa mal el braç, per exemple, i t’han diagnosticat una tendinitis, és molt millor que diguis “em fa mal el braç” que no pas “tinc una tendinitis”.

La frase sempre ha de descriure el problema tal com tu el vius, i en aquest exemple, el que passa és que et fa mal el braç. Això de la tendinitis ho ha dit un metge que no ets tu.

No Evitis Paraules Malsonants

No evitis paraules o expressions tradicionalment considerades com a malsonants o vulgars. Si tens un problema a la feina amb el teu cap, i a tu et surt dir “el meu cap és un malparit” (o alguna cosa pitjor), no intentis suavitzar-ho dient alguna cosa com “el meu cap no em tracta bé”. Expressa el problema tal i com tu el sents, amb les paraules que realment et surtin de dins.

Busca Diferents Punts de Vista del Problema

En la majoria de casos no es pot descriure el problema de forma acurada amb una sola frase. Si et fa mal l’esquena, potser amb una única frase ja n’hi ha prou, però si el problema és més complex, segurament en faran falta més.

Per exemple, imagina que no tens feina i que això et preocupa. La primera frase segurament hauria de ser “no tinc feina”, però serà molt més efectiu si n’afegim algunes més: “la cosa està fatal i no en trobaré mai”, “estic molt desanimat”, “si no tinc feina la gent no em respectarà”, “m’arruïnaré”, etc.

Analitza bé com vius la situació, i fes una ronda de tapping per a cada aspecte del problema que vegis.

Segueix els Fils

Un aspecte molt important del tapping consisteix en “seguir els fils”. Mentre estiguis fent una ronda de tapping per un problema determinat, és molt possible que en algun moment et vinguin al cap altres problemes, que poden semblar relacionats o no amb el problema inicial. Doncs tant si et sembla que tenen relació com si no, és molt important que també facis tapping per aquests nous problemes que s’han destapat. El més probable és que sí que tinguin relació.

Seguir els fils fa que el tapping sigui molt poderós, perquè ajuda a netejar tots els problemes que poden estar enterrats.

Mentre Dius la Frase, Sent el Problema

He insistit bastant en l’elecció de la frase, però cal recordar sempre que l’objectiu de la frase és fer sortir el problema a la superfície per poder-lo eliminar. És a dir, el que realment importa no és la frase en si mateixa, sinó que sentis el problema.

Si dius la frase de forma mecànica mentre penses en una altra cosa, serà poc efectiu. En canvi, si et concentres a sentir el problema, la frase no és tan important. L’objectiu principal de la frase és ajudar-te a reviure el problema. Per això és important escollir una frase que el descrigui tal com el vius.

 

Espero que aquestes petites indicacions et resultin útils. I si tens cap dubte, no dubtis a preguntar-m’ho!

photo credit: h.koppdelaney via photopin cc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.