Com Tractar el Dolor amb Tapping

tractar el dolor amb tappingL’objectiu d’aquest article és explicar com tractar el dolor amb tapping de forma efectiva. El tapping és molt poderós per tractar el dolor, i ben fet, les probabilitats d’èxit són molt altes. Però s’ha de fer bé.

(En aquest article dono per suposat que coneixes el procediment bàsic del tapping. Si no és així, et pots descarregar gratuïtament el llibre “El Poder de l’ Tapping” aquí, i en 5 minuts ja sabràs tot el necessari per començar a fer-lo servir.)

Pas 1: Tractar el Dolor Directament

El procediment bàsic del tapping consisteix en definir el problema a tractar amb una frase i donar petits cops en determinats punts del cos.

Així doncs, quan volem tractar el dolor amb tapping, el primer pas és descriure el dolor amb una frase.

En aquest punt, la primera opció és utilitzar una frase que descrigui el dolor de forma general. Per exemple, si et fa mal el braç pots utilitzar la frase “em fa mal el braç”, i si et fa mal el cap, “tinc mal de cap”.

Aquesta és la manera més directa de començar, i en alguns casos simples pot funcionar. Però la majoria de les vegades és probable que no proporcioni una solució completa. O bé el dolor no millora, o bé millora una mica però no desapareix del tot. Si aquest és el teu cas, llavors passa al pas 2.

Pas 2: Ser Molt Específic

Si el dolor no es resol usant una frase genèrica, el següent pas és descriure’l de forma molt més precisa. En lloc de dir “em fa mal el braç”, per exemple, pots dir “sento un dolor punxant a la part superior de l’avantbraç”.

Per fer una bona descripció del dolor, cal tenir en compte diferents característiques. Per exemple:

  • Localització exacta: defineix la zona exacta on et fa mal amb tanta precisió com puguis.
  • Mida: et fa mal una zona àmplia del cos o un punt molt concret?
  • Tipus de dolor: intenta fixar-te en el tipus de dolor: dolor punxant, dolor sord, molèstia, cremor, pressió, etc.
  • Presència del dolor: et fa mal sempre o només en algunes postures o moviments?
  • Temperatura: és un dolor calent o fred?
  • Etc

Aquestes característiques són només un exemple, no tens perquè fer servir les mateixes. El que realment importa és que defineixis el dolor amb tanta precisió com puguis.

Un cop facis la ronda de tapping amb la frase que hagis escollit, és molt important que miris com ha canviat el dolor. Lògicament, el primer que miraràs és si el dolor ha marxat o no, però si veus que encara segueix present, fixa’t molt bé en si ha canviat: continua estant en el mateix punt? Segueix tenint la mateixa mida? Segueix sent del mateix tipus? Etc. Aquest pas és molt important.

Si el dolor canvia després de la ronda, vol dir que el tapping està funcionant. La sensació que tindràs és que és el mateix dolor que ha canviat, però el que ha passat realment és que el dolor que has descrit s’ha resolt, i el que estàs sentint ara és un altre dolor que estava sota i que abans no notaves. És a dir, el dolor que estaves tractant ha desaparegut, el que passa és que ha emergit un dolor que abans estava tapat. El següent pas, doncs, és tractar aquest nou dolor de la mateixa manera: definint-lo de forma molt específica i fent una ronda de tapping.

S’ha de repetir aquest procés les vegades que faci falta: si veus que el dolor va canviant després de cada ronda, vol dir que estàs netejant diferents aspectes del dolor, i cal continuar fins a netejar-los tots.

Pas 3: Tractar la Part Emocional del Dolor

Si després de tractar el dolor definint-lo de forma molt específica segueixes sense veure millores importants, vol dir que el teu dolor té una forta càrrega emocional al darrere. I cal tractar-la per poder resoldre el dolor.

L’únic problema és que de vegades costa una mica descobrir els aspectes emocionals del dolor.

El primer pas en aquest sentit seria fixar-te bé en els sentiments que et genera el fet de tenir el dolor: estàs fart que et faci mal? Et sents frustrat? Impotent? Busca algunes frases que descriguin com et sents i fes rondes amb elles.

Un altre punt important seria intentar descobrir si el dolor va aparèixer com a conseqüència d’algun problema emocional. Així que intenta recordar quan va aparèixer el dolor i si en aquella època et va passar alguna cosa que et va afectar a nivell emocional: vas perdre la feina? Et vas separar? Vas tenir algun accident? En cas afirmatiu, caldria tractar les emocions associades a l’esdeveniment en qüestió.

Finalment, també pots fixar-te directament en si sents que hi ha alguna emoció associada al dolor. Simplement pregunta’t a tu mateix: si hagués d’associar una emoció al dolor, quina seria? I si et ve alguna cosa al cap, tracta-la.

Pas 4: Tractar l’Estat Emocional General

Si tractes la part emocional del dolor de forma efectiva, les possibilitats d’èxit són molt grans. Però com et comentava abans, de vegades costa una mica trobar les arrels emocionals d’un problema.

Si aquest és el teu cas, el que pots fer és deixar de banda un moment el dolor i analitzar el teu estat anímic general. Què està passant ara a la teva vida? Com et sents en el teu dia a dia en general? Si hi ha algun tema que et preocupi, tracta’l. I quan ho hagis fet, pots tornar a tractar el dolor. Si segueix al seu lloc, és clar, perquè potser t’emportes una sorpresa i desapareix.

 

Bé, espero que aquesta petita guia et sigui útil. El tapping és molt poderós, però per obtenir bons resultats és molt important ser molt específic, analitzar bé els problemes i tractar totes les seves arrels. Fent-ho així, hi ha molt pocs problemes que el tapping no pugui resoldre.

Llibre Gratis: El Poder del Tapping

Si t’interessa aprofundir en el tapping i aprendre a aprofitar-lo al màxim, pots descarregar-te el llibre “El Poder del Tapping”.

En ell explico els detalls de com funciona y com fer un tractament complert amb tapping. I és gratis.

photo credit: ashley rose, via photopin cc

5 respostes a “Com Tractar el Dolor amb Tapping”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.