Tu Pots Ser un Emprenedor – Fins i Tot Treballant en una Empresa

tu pots ser un emprenedorÉs força habitual dividir la nostra societat entre empresaris i assalariats. Tot i així, no és una classificació gaire acurada perquè, en realitat, tots som empresaris.

D’una manera o una altra, tots oferim els nostres serveis a canvi de diners. L’única diferència és la burocràcia, i que els assalariats només tenen un únic client fix (l’empresa que els paga el sou), mentre que els empresaris n’acostumen a tenir més.

Aquesta observació planteja una pregunta interessant: si en el fons són iguals, com és que tenim una imatge tan diferent dels empresaris i els assalariats? El motiu és que sovint sí que hi ha una diferència important, però que en realitat no té res a veure amb ser assalariat o no: és una diferència d’actitud.

Per a mi, una millor classificació dels tipus de professionals seria dividir-los entre els emprenedors i els que es deixen emportar per la corrent. Això no té res a veure amb ser assalariat o no, perquè treballant per compte aliè es pot ser perfectament un molt bon emprenedor.

Qui Són els Veritables Emprenedors?

Un emprenedor no es caracteritza per la seva situació laboral, sinó per haver pres la ferma decisió de controlar la seva vida. Depenent dels seus interessos, pot acabar posant en marxa el seu propi projecte o buscant feina en una empresa, però sense perdre mai el seu rumb, ni delegar en un altre el pes de les seves decisions. Un emprenedor sap que, treballi on treballi, ell és el seu propi negoci, i que la responsabilitat de fer-lo funcionar és seva.

A més a més, sempre té en compte totes les possibilitats: deixar la feina per muntar una empresa, tancar la seva empresa i posar-se a buscar feina, seguir un temps més on està, etc. No té por de canviar de rumb si creu que és el millor; i si en té, mai deixa que influeixi en el seu camí. Perquè sap que, en el precís instant que ho faci, perdrà el control de la seva vida.

 

Què et sembla aquesta idea? Et consideres un emprenedor? Creus que pots ser emprenedor treballant en una empresa aliena? Comparteix la teva opinió amb nosaltres!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.