Vols Ser Feliç? No et Conformis amb el que Tens!

vols ser feliçQuan llegeixo altres llibres i blocs sobre creixement personal, espiritualitat i felicitat, sovint hi trobo coses interessantíssimes. Però hi ha una idea que es repeteix bastant, i que em té una mica preocupat. Hi ha una tendència bastant generalitzada en el mundillo espiritual a afirmar que si vols ser feliç, no has de desitjar res, sinó acceptar el que ja tens.

Bé, jo estic d’acord que és molt important saber acceptar el present i viure’l amb intensitat tal com és, però això no vol dir que no haguem de tenir desitjos. Encara que sembli paradoxal, per gaudir veritablement de la vida s’ha de ser una mica inconformista.

La Vida És Fruit de l’Inconformisme

Si mires al teu voltant, segur que veuràs moltes coses que t’agraden. El món està ple de coses fantàstiques: la natura, persones, experiències… fins i tot alguns programes de televisió.

Doncs bé, saps per què existeixen? Doncs perquè Déu no es va conformar amb el que tenia. En l’inici dels temps, abans que comences la creació, Déu estava sol i tranquil en un univers completament buit. Si s’hagués conformat amb la seva situació, no hauria creat res, i ni tu ni jo existiríem. Afortunadament, no ho va fer. Déu tenia somnis i projectes, i els va fer realitat.

I tu has vingut aquí a fer el mateix. El sentit de la teva vida no és acceptar les coses tal com són i viure dies iguals un rere l’altre. Tu has vingut aquí a fer que la vida floreixi. Tu has vingut aquí a crear. I crear implica fer coses noves i diferents. Conformar-se és el contrari de crear.

Vols Ser Feliç? Apunta’t a l’Inconformisme Creatiu

Normalment associem el concepte “inconformisme” amb l’actitud d’aquella gent a qui no li agrada la seva vida, però que no fa gran cosa per canviar-la. Associem “inconformisme” amb queixes i laments, i això, certament, no en té res de positiu.

L’inconformisme positiu és aquell que neix de la necessitat de crear. No perquè no li agradi el que veu, sinó perquè sap que l’essència de la vida, i de la felicitat, és la creació continua. Sap que la vida, sense moviment, s’estanca i s’apaga.

Així que, si vols ser feliç, viu el present amb intensitat, però no et conformis. Practica l’inconformisme creatiu: gaudeix del dia a da, però fes que el dia d’avui sigui diferent del d’ahir. Només així, tot el que tens a dins podrà brillar amb tot el seu esplendor.

photo credit: eliot. via photopin cc

2 respostes a “Vols Ser Feliç? No et Conformis amb el que Tens!”

Tens tota la raó. Hem d’estar agraïts al que tenim, perquè també podríem estar pitjor, i gaudir intensament del que hi ha en el nostre present. Però alhora, tothom té dret a prosperar a la vida, és inherent a l’existència i a l’evolució de la humanitat. Jesús ja va dir: “Pedid y se os dará”, en clara referència a què els nostres desitjos són legítims i escoltats amb complaença per l’univers.

I tant que són legítims. De fet, els desitjos són el motor de la vida, perquè si no desitgéssim res, no tindríem cap motivació per viure i no faríem res. El que els mou és el desig de fer coses. Una abraçada!

Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.