Com Desenvolupar l’Amor Incondicional i Aprendre a Estimar Tot el que Existeix

amor incondicionalL’amor incondicional és la força més poderosa que hi ha en tot l’Univers. És la força que sustenta tot el que existeix i que permet que segueixi en peu.

Aquesta força és dolça i càlida, però no s’ha de confondre això amb debilitat. És una força immensament potent, i té la capacitat de transformar qualsevol cosa. Pot transformar la teva vida completament i la de la humanitat sencera, i fer-les molt més boniques.

Avui et proposo un senzill exercici per desenvolupar el teu amor incondicional i començar a estimar tot el que existeix sense excepció. Jo he començat a fer-lo aquesta setmana, i la veritat és que és molt fàcil i poderós.

I molt, molt bonic.

La Relació entre l’Amor Incondicional i la Felicitat

Aprendre a expressar amor incondicional al màxim és el millor que qualsevol persona pot fer. Tant per a ella mateixa com per a tot el seu entorn.

D’una banda, una persona que estima sense condicions és una autèntica benedicció per a tots els que són al seu voltant. Imagina’t algú que sempre estima, tingui a qui tingui al seu costat. T’agradaria ser a prop d’aquesta persona? Segur que sí, oi? Doncs tu pots convertir-te en una persona així, i si ho fas tots voldran ser a prop teu.

A més a més, estimar incondicionalment és també el millor per a tu. Si recordes la fórmula de la felicitat, el teu benestar depèn directament de la teva capacitat d’estimar (si no coneixes la fórmula de la felicitat, pots llegir-la aquí). La quantitat de felicitat que sents en cada moment és exactament igual a la quantitat d’amor que estàs expressant; ni una mica més, ni una mica menys.

Això vol dir que si només saps estimar en determinades situacions, només podràs ser feliç en aquests casos concrets. En canvi, si saps estimar sempre, seràs feliç sempre.

Val la pena, no?

Un Potent Exercici per Desenvolupar l’Amor Incondicional

El primer pas per desenvolupar la teva capacitat d’expressar amor incondicional és adonar-te que totes les persones, sense excepció, mereixen ser estimades.

Una idea que a mi em resulta molt útil és recordar sempre que totes les persones tenen una mare, i que les mares sempre estimen als seus fills; facin el que facin. Així que, fins i tot aquelles persones que semblen terribles, tenen una mare que les estima amb tota la seva ànima. I si hi ha algú que les estima tant, no deuen ser tan dolentes, oi?

De fet, si tu fossis la seva mare, les estimaries amb tot el teu cor. I, si vols, pots fer que aquest amor flueixi lliurement de tu perquè, en el fons, tots tenim una mare afectuosa i bondadosa en el nostre interior.

Una manera de fer-ho és practicar el següent exercici. És molt i molt senzill. Es tracta simplement d’escollir una persona que no t’agrada gaire, i dedicar uns minuts a enviar-li tota la teva llum i tot el teu amor. Pots triar algú del teu entorn amb qui no et portis especialment bé (un familiar, un company de feina, un conegut…) o algú a qui no coneguis personalment (polítics, personatges públics…). L’única cosa important és que triïs una persona de qui actualment no tens gaire bona imatge.

Quan la tinguis, estima-la durant uns minuts.

No et preocupis, això no vol dir que t’hagi d’agradar la seva manera de ser i d’actuar. No cal que pensis que és una persona meravellosa.

Tampoc cal que li diguis res ni que facis res amb ella. Simplement seu en un lloc tranquil i envia-li llum i amor. Envia-li llum perquè pugui veure millor el seu camí, i amor perquè se senti càlida i acompanyada a l’hora de prendre les millors decisions per a ella i per al seu entorn.

Desitja-li que tot li vagi bé, a ella i als seus éssers estimats, però sense especificar res concret. L’Univers ja s’encarregarà d’ajudar-la a trobar què és realment el millor per a ella i per a la vida en general. Tu simplement envia-li llum i amor per ajudar-la en aquest procés.

I el dia següent fes-ho amb una altra persona.

I el dia següent amb una altra, i el següent amb una altra.

No et donarà gaire feina; són només uns minuts al dia. Si vols, fins i tot pots fer-ho mentre vas a treballar o mentre prepares el sopar.

Val la pena, perquè mai tan pocs minuts havien tingut tant potencial per il·luminar la teva vida i el món en general.

photo credit: seyed mostafa zamani via photopin cc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.