Com Interpretar els Somnis i Alliberar el Nostre Subconscient de Forma Definitiva

com interpretar els somnisInterpretar els somnis és una cosa que la humanitat sempre ha intentat. A nivell subconscient, sentim que tenen un profund significat.

I és cert. Tenen un profund significat.

Són una porta que condueix a un gran coneixement sobre nosaltres mateixos.

Avui parlarem de com obrir aquesta porta.

El Primer Pas per a Interpretar Somnis

El primer pas per poder interpretar els nostres somnis és prendre’n consciència.

Això no sempre és fàcil, ja que els somnis són molt esmunyedissos, i si no hi posem molta atenció, els oblidem completament poc després de despertar-nos.

Un exercici molt efectiu per a recordar-los és, sempre que ens despertem enmig d’un somni, agafar de seguida un llapis i una llibreta i apuntar-lo. Això és molt útil, no només per no oblidar el somni, sinó perquè, a més a més, a mesura que anem apuntant normalment van sorgint noves parts del somni que al principi no vèiem.

El problema d’aquest exercici és que pot fer-se una mica pesat. Si dorms sol, pots tenir una llibreta i apuntar els somnis des del llit; però tot i així, has d’encendre el llum i incorporar-te, i això trenca una mica el descans. I si dorms acompanyat, encara és més incòmode, perquè normalment has d’aixecar-te i anar-te’n a una altra habitació per no molestar.

Malgrat això, si vols interpretar els teus somnis, és molt recomanable fer aquest exercici; com a mínim unes quantes vegades. Jo el vaig fer durant una temporada i va molt bé per prendre consciència del que somiem. Es descobreixen moltes coses, i enforteix la connexió entre les parts conscient i subconscient de la ment.

Una altra versió més pràctica d’aquest exercici és simplement incorporar-te al llit, repassar mentalment el somni i intentar fixar-lo a la teva consciència perquè et sigui més fàcil recordar-lo al matí.

Aquest exercici és menys efectiu que el primer, però també funciona relativament bé; sobretot si has fet la primera versió durant un temps. Això sí, és important incorporar-se al llit. Si et quedes estirat, el més probable és que et tornis a adormir sense recordar res.

En qualsevol cas, sigui amb aquests exercicis o amb uns altres, és molt important recordar els somnis, o com a mínim una part, per a poder-los interpretar.

Què Són els Somnis

Un cop ja recordem el somni de forma conscient, el següent pas és entendre què significa.

Per a això, és molt important tenir clar què són els somnis i com funcionen. D’això en vam parlar amb detall en un article recent (pots llegir-lo complet aquí), però la idea principal és que, als somnis, el que passa és un reflex del que estem sentint i pensant en cada moment.

Si estàs content, apareixerà alguna cosa en el somni que per a tu sigui bonica; si estàs trist, apareixeran escenes tristes; si tens por, apareixerà alguna cosa que et faci por, etc. Cada escena del somni és un reflex exacte del teu estat emocional interior.

En canvi, durant el dia això no passa. Moltes vegades el que sents no encaixa amb la situació que estàs vivint. Pots estar en una bonica festa, per exemple, i sentir-te trist. O pots estar enmig d’un embús, i estar content pensant en les teves coses.

Aquesta manca de coherència diürna entre el que sents i el que passa al teu voltant fa que, durant el dia, el teu subconscient de vegades se senti atrapat. Moltes vegades sents coses i no les expresses, i aquestes emocions no expressades es queden atrapades dins teu.

Fins que arriba la nit.

Mentre dorms, el teu subconscient se sent enormement alliberat, perquè es trasllada a un món on pot expressar tot el que vol. I ho fa. Tot el que succeeix als somnis és una expressió del que hi ha dins teu, i que ho has manifestat plenament durant el dia.

Com Interpretar els Somnis de Forma Efectiva

Així doncs, tenim dues característiques molt importants dels somnis:

  1. Durant els somnis, el nostre subconscient expressa les emocions que no ha pogut expressar durant el dia.
  2. El que passa als somnis és un reflex exacte del que sentim en cada moment.

Tenint en compte això, una manera molt efectiva d’interpretar els somnis és fixar-nos no tant en el que passa al somni, sinó en el que sentim mentre somiem.

Per exemple, imagina’t que estàs somiant que vas caminat pel desert i que et trobes amb un vell amic. En un cas així, podries preguntar-te per què has somiat amb un desert i per què ha aparegut aquest amic que fa temps que no veus, però fer una anàlisi d’aquest tipus sol ser complicat a causa de la diversitat i complexitat dels somnis.

Per simplificar-ho, pots deixar una mica de banda els detalls del que passa, i fixar-te principalment en les emocions. Què senties mentre anaves pel desert? Què vas sentir en veure el teu amic?

I en quines situacions del teu dia a dia has sentit emocions similars?

Si has somiat amb un desert, és perquè al teu subconscient li ha semblat que aquesta era una bona manera de manifestar les teves emocions internes. Podries preguntar-te per què ha triat aquest somni i no un altre per manifestar el que hi ha al teu interior, però el més senzill i directe és simplement descobrir les emocions que l’han portat a generar aquest somni.

Així doncs, una forma relativament senzilla d’interpretar els somnis és fer-te dues preguntes:

Què has sentit durant el somni?

Amb què relaciones aquestes emocions i quin significat tenen per a tu?

Amb aquestes dues senzilles preguntes pots descobrir moltes coses del teu interior.

I també crear un espai perquè puguin sortir a la superfície i expressar-se amb llibertat.

4 respostes a “Com Interpretar els Somnis i Alliberar el Nostre Subconscient de Forma Definitiva”

Otra manera sencilla para recordar es tener a mano una grabadora.
El movil acostumbra a llevar grabadora de voz o tambien un mp3 irá bien para hacer una grabacion del sueño.
Un saludo.

Hola! Jan. Estic totalment d,acord amb el teu comentari, personalment penso què és molt interessant anar lligant els elements què apareixen en el somni, però com ens sentiem mentre somniávem és la gran I profunda pregunta què invita a una reflexió molt profunda. Una abraçada

Sí, al final les nostres emocions són les que condicionen amb més força la nostra vida. Encara que sovint pensem que som racionals, en realitat som molt més emocionals. A les emocions hi ha la majoria de respostes. Una abraçada Eva!

Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.