Com Pensar en Positiu amb Tapping i Sortir de Qualsevol Espiral Dolorosa

Com pensar en positiu amb tappingAvui parlarem de com pensar en positiu amb tapping.

Com ja hem comentat en altres articles, la clau d’una vida plena es troba en els nostres pensaments. La nostra ment crea tot el que ens passa, així que si volem estar bé, hem d’aprendre a pensar de manera positiva i constructiva.

Des d’un punt de vista teòric, aquesta idea és simple, però a la pràctica ens costa bastant.

Molts de nosaltres ens esforcem a pensar positivament, però tot i així sovint perdem el control i acabem entrant en una espiral de pensaments negatius sense saber com evitar-ho.

I aquí és on entra el tapping.

El tapping és una eina molt senzilla que té la capacitat d’ajudar-nos a pensar de manera més positiva, fins i tot en els moments que sembla impossible.

I avui parlarem en detall de com aconseguir-ho.

El Primer Camí per Pensar en Positiu

Si volem aprendre a pensar en positiu, tenim dos camins principals per aconseguir-ho.

El primer, i més conegut, és simplement intentar centrar la nostra atenció en els aspectes positius de la vida. Amb la nostra força de voluntat, podem intentar tenir una actitud positiva a l’hora d’afrontar les coses.

Si veiem alguna cosa que no ens agrada, per exemple, en lloc de lamentar-nos i pensar en com n’és de dolenta, podem buscar una manera més constructiva de mirar-la: buscar si té algun costat positiu, pensar maneres de millorar-la, etc.

Aquest plantejament és molt poderós i val la pena intentar-ho. És molt recomanable adoptar aquesta actitud i intentar pensar positivament sempre que puguem.

Però com dèiem fa un moment, moltes vegades costa portar-ho a la pràctica. Hi ha moltes situacions en què, per molt que ho intentem, no aconseguim que els pensaments constructius vinguin a la nostra ment.

I en aquests casos va molt bé agafar un segon camí.

El Segon Camí per Pensar en Positiu

El segon camí per pensar en positiu és més subtil que el primer, i consisteix a adonar-nos que, en el fons, l’estat natural de la nostra ment és la positivitat.

La nostra ment té una tendència natural cap als pensaments positius, i si res ho impedeix, sempre pensa en positiu.

Això vol dir que, si en algun moment no aconseguim pensar positivament, és perquè alguna cosa està bloquejant el funcionament natural de la nostra ment. I només hem de treure-ho perquè la positivitat torni a fluir amb normalitat.

Potser d’entrada pot sorprendre aquesta afirmació, perquè pensem negativament amb tanta freqüència, que sovint sembla que la negativitat sigui la nostra forma natural de funcionar.

Però no és així.

En el fons de la nostra ànima, tots nosaltres som éssers totalment purs i positius. La llum i la creativitat són la nostra veritable essència. L’únic problema és que sovint aquesta positivitat es veu obstaculitzada pels nostres bloquejos interns i no pot fluir.

Així doncs, si en algun moment veiem que, per molt que ho intentem, no aconseguim afrontar una determinada situació de forma mínimament positiva, podem prendre consciència que hi ha algun bloqueig en nosaltres que ho impedeix, i després treballar per resoldre’l.

En lloc d’esforçar-nos més a buscar pensaments positius, podem desbloquejar el nostre interior perquè torni a fluir amb naturalitat.

I en això el tapping és molt efectiu.

L’especialitat del tapping és sanar bloquejos interns.

I per tant el podem fer servir per recuperar la nostra positivitat natural.

Com Combinar els Dos Camins per Pensar en Positiu

Així doncs, tenim dos camins principals per potenciar la nostra capacitat de pensar en positiu: per un costat podem intentar buscar pensaments positius directament, i per un altre podem buscar els bloquejos que obstaculitzen la nostra positivitat mental i sanar-los.

Personalment, crec que la millor opció no és triar un dels dos camins i ja està, sinó combinar-los. D’aquesta manera, podem obtenir el millor de cadascun.

En primer lloc, en el nostre dia a dia, podem intentar dirigir la nostra ment cap als aspectes positius de la vida.

Podem adoptar deliberadament una actitud positiva i intentar pensar sempre de manera constructiva: intentar ser comprensius amb els altres i amb nosaltres mateixos, intentar veure el costat positiu de les coses, intentar buscar solucions quan tenim un problema, etc.

En els casos que ho aconseguim, perfecte.

I en els casos que no, podem analitzar els nostres bloquejos i tractar-los amb tapping. Podem prendre consciència que hi ha alguna cosa que està bloquejant la nostra capacitat natural de pensar en positiu i fer tapping per sanar-ho.

Com Pensar en Positiu amb Tapping

Per si no coneixes el tapping, és una tècnica molt senzilla i efectiva que serveix per dissoldre qualsevol bloqueig que tinguem: pors, creences, traumes, situacions doloroses, etc.

El procediment per fer tapping consisteix a buscar frases que descriguin el tema a tractar i, mentre les diem en veu alta, colpejar-nos suaument uns determinats punts del cos. (Si vols veure l’explicació completa, pots descarregar-te gratuïtament el llibre El Poder del Tapping. Ja veuràs que és molt senzill.)

Aquest procediment el podem fer servir per dissoldre els bloquejos que ens dificulten pensar en positiu.

Si en algun moment veus que no aconsegueixes sortir d’una espiral de pensaments negatius, pots preguntar-te: què m’impedeix mirar aquesta situació de forma més positiva?

És por? Ressentiment? Dubtes? Ràbia? Algun trauma del passat?

I qualsevol bloqueig que vegis, descriu-lo amb una frase i fes tapping.

Per exemple, imagina’t que algú t’ha dit alguna cosa que t’ha molestat, i que per molt que ho intentes no aconsegueixes pensar de forma mínimament positiva. En un cas així, pots mirar què hi ha en tu que t’ho impedeix, i descriure-ho amb frases per fer tapping:

  • Estic molt enfadat i no aconsegueixo apartar la meva ment de la ràbia.
  • Crec que s’ha portat molt malament i que es mereix un càstig.
  • Sempre em tracta malament i n’estic fart.
  • El meu pare em feia el mateix i em molesta molt.
  • Etc.

Aquí he posat uns quants exemples bastant genèrics, però a l’hora d’aplicar-ho en un cas real és important que les frases siguin el més específiques possible. Com millor descriguin el que sents, més efectiu serà.

Aquesta mateixa idea pots aplicar-la en qualsevol situació. Sempre que et costi adoptar una mirada constructiva cap a alguna cosa, pots analitzar què hi ha en tu que t’ho impedeix i tractar-ho amb tapping.

Si ho fas, veuràs que les teves resistències internes es suavitzen i que els pensaments positius comencen a arribar sense que hagis de forçar-ho.

Pensar en positiu és el nostre estat natural.

Y si sanem els nostres els nostres bloquejos interns, tornarà a fluir amb llibertat.

Un gran abraçada,

Jan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.