Com Recuperar la Calma Interior amb un Simple i Poderós Exercici

com recuperar la calma interiorAvui volia compartir amb tu un exercici molt simple per recuperar la calma interior en qualsevol moment.

Sovint creiem que el nostre benestar i la nostra pau interior depenen del que ens passa: de si estem bé de salut, de si tenim diners, de si els altres ens tracten bé, etc.

Però no és així.

En absolut.

El nostre benestar emocional depèn únicament del que estem pensant en cada moment. Si en un moment donat et sents malament, vol dir que en aquell moment estàs pensat en alguna cosa negativa. No falla mai.

I si aconsegueixes canviar els teus pensaments per altres que siguin més positius, passaràs a sentir-te millor a l’instant. Tampoc falla mai.

I això és el que et proposo avui: una manera molt simple de canviar els teus pensaments ràpidament per sentir-te millor en qualsevol situació.

No hi ha res tan important com sentir-se bé.

Quan ens sentim bé, és quan tot comença a fluir.

Com Recuperar la Calma Interior de Forma Ràpida i Efectiva

Si volem canviar els nostres pensaments i recuperar la calma interior, el primer pas és prendre consciència del que estem pensant.

Si en un determinat moment ens sentim malament, segur que estem pensant en coses que van en contra del nostre benestar. Per exemple:

  • No tinc diners i no sé com pagar el lloguer.
  • M’avorreixo molt a la feina.
  • La meva parella no em fa cas.
  • Els meus fills no paren de barallar-se.
  • Els polítics són tots uns lladres.
  • Etc.

Tots tenim constantment pensaments d’aquest tipus, i per això ens sentim malament tan sovint. Aquests pensaments són pensaments de rebuig cap a alguna cosa, i tots els pensaments de rebuig impedeixen que l’amor flueixi lliurement a la nostra vida. L’amor i el rebuig són coses oposades.

Si volem sentir-nos bé, hem de canviar aquests pensaments.

I una manera molt senzilla de fer-ho consisteix a afegir aquestes cinc paraules a l’inici de qualsevol pensament: “estic vivint l’experiència de…”

És a dir, en lloc de pensar “no sé com pagar el lloguer”, canviar aquest pensament per “estic vivint l’experiència de no saber com pagar el lloguer.”

En lloc de pensar “m’avorreixo a la feina “, canviar-lo per “estic vivint l’experiència d’avorrir-me a la feina.”

En lloc de pensar “els meus fills es barallen”, pensar “estic vivint l’experiència de tenir uns fills que es barallen.”

I així amb tot.

És una modificació molt petita. Es tracta simplement de prendre consciència del fet que, passi el que passi, en realitat és només una experiència que estem vivint.

Només amb això, es produeix un gran canvi en el nostre interior.

L’Enorme Poder d’Aquest Exercici

Aquest exercici és molt efectiu per dos motius.

El primer és que no canvia la base del que estem pensant. Si estem pensat que ens avorrim a la feina, seguim pensat gairebé el mateix; simplement li afegim “estic vivint l’experiència de…” al principi.

Això és molt important perquè, per poder canviar el que pensem, és imprescindible que els nous pensaments no siguin gaire diferents dels antics. Si no, la nostra ment detecta un canvi massa gran i se sent incòmoda.

Per això costa tant aplicar moltes de les tècniques de pensament positiu. Moltes vegades intentem pensar que tot està bé i que la vida és meravellosa, i no funciona. És un canvi massa gran. La nostra ment diu: “va, no diguis ximpleries”, i el rebutja.

En canvi, a l’exercici que et proposo, el nou pensament no implica un canvi gran respecte al primer, i per això és molt fàcil que la ment ho accepti.

I d’altra banda, encara que el nou pensament sigui molt semblant al primer, la seva essència és molt diferent. El fet de reconèixer obertament que el que ens passa és simplement una experiència que estem vivint fa que canviï totalment la nostra vibració interna.

Quan diem “estic patint”, sembla que la vida sigui un drama complet. El patiment ho ocupa tot. No hi ha ni una petita escletxa per on pugui entrar una mica de llum.

Però si diem “estic vivint l’experiència de patir”, la situació canvia completament.

Ara el patiment ja no és l’única que hi ha. Ara hi ha més coses.

Ja no sóc un ésser desbordat per les circumstàncies, sóc un ésser que està vivint.

Estic vivint experiències.

Experiències n’hi ha moltes. Algunes són agradables i d’altres no. Ara estic vivint una experiència que no és agradable, però no per això és menys valuosa.

Fixa’t en una cosa. A la gran majoria de les persones ens encanten les històries: novel·les, pel·lícules, contes, etc. I a la majoria de les històries, el protagonista ho passa malament en algun moment: baralles, conflictes, ruptures, pèrdues, etc.

Però independentment d’això, nosaltres ens ho passem bé veient, llegint i escoltant aquestes històries, oi?

Com pot ser això? És que ens agrada el patiment dels altres?

En absolut. El que passa és que veiem la bellesa que hi ha darrere d’algú que viu experiències i s’enfronta a reptes. Els reptes són bonics. Afegeixen emoció i interès a la vida, i també ens fan créixer i fer-nos més forts. Per això gaudim de les històries.

Doncs tu ets aquí vivint experiències. De forma semblant al protagonista d’una història.

La gran diferència és que no les vius des de la distància, com quan veus una pel·lícula; les vius en primera persona.

Tu saps el que és perdre coses que t’importen. Saps el que és trobar-te enmig de la foscor i no recordar qui ets. Saps el que és patir pel demà.

Saps el que és preocupar-te per la feina, discutir amb algú, sentir-te sol, encendre’t de ràbia i avorrir-te com una ostra.

Saps el que és tot això. I ho saps perquè ho has viscut.

No ho has llegit ni ningú t’ho ha explicat. Ho has viscut.

No sé si alguna vegada has pensat en l’immens valor que té tota aquesta experiència. La gran majoria d’àngels no saben tot això. No tenen ni la meitat de l’experiència que tu tens. Només saben el que és viure envoltats de llum i ja està.

Tu, en canvi, vas prendre un altre camí. Vas decidir deixar la comoditat del cel i descobrir per tu mateix tot el que l’univers pot arribar a oferir.

I ara ets aquí, vivint experiències.

I això t’està convertint en un dels éssers més lluminosos, compassius i amb més coneixements de tot l’univers.

6 respostes a “Com Recuperar la Calma Interior amb un Simple i Poderós Exercici”

Bon dia,

Feia molts i molts dies que ningú no em deia: t’està convertint en un dels éssers més lluminosos, compassius i amb més coneixements de tot l’univers.

Trobo que és una frase magnífica i que he fet arribar a unes persones que la podran comprendre com jo mateixa.

Molt agraïda pel dia feliç que m’he trobat davant.

Carme Carrera
dimarts 27.09.2016

Bon dia, penso com la Carme. Què bonic! I si, deu ser així perquè institintivament, quan em trobo feta un rave penso “això que vius és una experiència, passarà, i segur que n’aprendràs alguna cosa”. Ara també és veritat que a vegades hi has de posar voluntat, no és tan fàcil…
Gràcies Jan pel teu afecte online!

Qui ho havia de dir, tan senzill com fer un reajust als pensaments.
Gràcies.
Feia temps que cercava serenor i puc afirmar que has aconseguit que comenci a canviar la manera de viure la vida, dia a dia la motxilla sembla molt més lleugera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.