Com Resoldre Conflictes amb Tapping i Viure en Pau amb Tothom

Com resoldre conflictesAvui m’agradaria parlar de com resoldre conflictes amb tapping.

Un dels aspectes més importants de la nostra vida és la nostra relació amb els altres. A vegades ho oblidem, però estar bé amb les persones que ens envolten és molt important per tenir una vida plena i satisfactòria.

Tenir conflictes, en canvi, és un dels camins més directes cap al malestar. Estar malament amb algú sempre és dolorós.

Per aquest motiu, si volem viure bé, hem de resoldre els nostres conflictes i aconseguir estar en pau amb tothom. És molt difícil arribar a un benestar complet mentre tinguem conflictes i ressentiments oberts amb alguna persona.

És més senzill del que sembla.

I ho tenim al nostre abast.

El Primer Pas per a Resoldre Conflictes

El primer pas per poder resoldre els nostres conflictes és prendre consciència que, hagi passat el que hagi passat, nosaltres tenim una part de la responsabilitat.

Quan tenim un conflicte o una mala relació amb algú, sovint creiem que és culpa seva i no nostra. Creiem que és l’altra persona la que ha actuat malament, i la culpem de la situació.

No obstant això, la veritat és que nosaltres sempre tenim una part de la responsabilitat, i mentre no l’assumim serà molt difícil trobar una solució.

Hi ha diversos motius pels quals de vegades no veiem la nostra responsabilitat, però un dels més importants és que no som plenament conscients del poder de la nostra ment. Creiem que la nostra vida depèn dels nostres actes, i ens fixem només en el que fem per intentar entendre per què ens passa el que ens passa.

Llavors mirem el que ha fet l’altra persona i el que hem fet nosaltres i diem: “és culpa seva.”

Però no és així. Perquè la clau del que ens passa no es troba en el que fem, sinó en el que pensem.

La clau de la nostra vida no es troba en els nostres actes, sinó en els nostres pensaments.

Aquesta és una idea que sorprèn al principi, però és relativament fàcil comprovar-la per un mateix. Si analitzem els nostres pensaments i som sincers amb nosaltres mateixos, veurem que el que pensem habitualment encaixa perfectament amb el que ens acaba passant.

En última instància, tot el que ens passa és un reflex dels nostres pensaments.

Si apliquem aquesta idea als conflictes que apareixen a la nostra vida, hem d’assumir una veritat molt profunda: nosaltres els hem creat.

És igual si és una baralla amb un company de feina o una guerra en un país llunyà, si un determinat conflicte es creua a les nostres vides d’alguna manera, vol dir que nosaltres hem contribuït a crear-lo amb els nostres pensaments.

I si som part de la seva creació, vol dir que som també part de la solució.

Com Resoldre Conflictes amb Tapping

El millor camí per resoldre conflictes, siguin del tipus que siguin, és assumir la nostra part de responsabilitat i canviar el que pensem sobre ells.

I una de les maneres més efectives de fer-ho és el tapping.

Amb tapping podem canviar completament la nostra manera de pensar i de percebre els conflictes que ens envolten. I si canviem la nostra manera de pensar, canvia completament la situació.

(Per si no el coneixes, el tapping és una tècnica molt senzilla amb la qual pots tractar qualsevol cosa que et preocupi. Si vols aprendre’n, pots descarregar-te gratuïtament el llibre “El Poder del Tapping” i començar a utilitzar-lo en pocs minuts.)

La manera de fer-ho és simplement analitzar bé el que pensem i sentim respecte a un determinat conflicte o respecte a una determinada persona amb la qual tenim una mala relació. I després descriure-ho amb frases i fer tapping amb elles. Per exemple:

  • Estic molt enfadat amb ______ perquè ha fet ________.
  • Em sento humiliat pel que m’ha fet ________.
  • Crec que ________ és molt egoista.
  • Crec que ________ és mala persona.
  • Crec que si ________ desaparegués de la meva vida jo estaria millor.
  • Crec que no he fet res per merèixer que ______ em tracti així.
  • Crec que jo no tinc la culpa de res.
  • Etc.

Aquí he posat uns quants exemples bastant genèrics, però a l’hora d’aplicar-ho és important que les frases siguin el més específiques possible. Com millor descriguin el que penses i sents, millor.

Fer tapping amb aquest tipus de frases produeix una gran transformació interior. Per un costat, ens ajuda a prendre consciència del fet que les nostres creences han contribuït a generar els conflictes de la nostra vida. I per un altre, ens permet canviar aquestes creences per unes altres més positives i amoroses.

Aquest és un dels treballs més poderosos a nivell personal que podem fer. No només per a nosaltres mateixos, sinó per al món sencer.

Quan canvia el nostre interior, tot canvia.

Fins i tot el que semblava que no depenia de nosaltres.

Fins i tot el que semblava que mai podria canviar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.