Com Resoldre els Teus Problemes Personals i Quant de Temps Necessitaràs per Aconseguir-ho

resoldre problemes personalsUn dels elements que més ens preocupen a l’hora de resoldre els nostres problemes personals és saber quant de temps necessitarem per aconseguir-ho.

D’una banda, volem que sigui ràpid, és clar. Però més enllà d’això, també volem saber quant de temps necessitarem. Moltes vegades, la incertesa és el que més mal ens fa. Si algú ens pogués dir “això que et preocupa es resoldrà en X temps”, en molts casos ens tranquil·litzaria. Veure un final als problemes ajuda a prendre’ns-els amb més calma.

Doncs bé, avui parlarem del camí més pràctic per resoldre els problemes personals, siguin del tipus que siguin, i també de com estimar quant de temps necessitarem per aconseguir-ho.

En aquesta vida, tot té solució. Tot.

És només qüestió de posar-se a caminar per aconseguir-ho.

Com Resoldre un Problema Qualsevol

Un punt molt important a l’hora de resoldre els nostres problemes personals és entendre que per aconseguir-ho cal fer un salt. Hem de “saltar” des de l’estat inicial on ens trobem (el problema) fins a l’estat final (la solució).

Per exemple, si ens fa mal alguna cosa, perquè es resolgui hem de passar de l’estat inicial (dolor) a l’estat final (no dolor); si no tenim diners, hem de passar de l’estat “falta de recursos” a l’estat “abundància”, etc.

Aquesta idea es pot representar gràficament com si fos un esglaó. A la part baixa de l’esglaó hi ha el problema i a la part alta hi ha la solució. I per resoldre el problema cal “pujar” l’esglaó. Així:

resoldre problemes personals 1És important notar que, en molts casos, l’esglaó pot ser molt alt i brusc. Si és un problema senzill, el graó serà petit, però si és un problema que per a nosaltres és gran, l’esglaó serà bastant alt.

I és molt important tenir això en compte per poder avançar.

Com Resoldre els Teus Problemes Personals

Intuïtivament, es veu de seguida que, com més alt sigui l’esglaó, més ens costarà pujar-lo. I si és molt alt, serà realment difícil que ho fem en un sol salt. Gairebé impossible.

És com si tinguéssim un esglaó de sis metres al davant.

En un cas així, el més pràctic és construir una escala. En lloc d’intentar pujar en un sol salt, anar fent petits salts fins arribar a dalt. Així: resoldre problemes personals 2És una idea molt raonable, oi?

Doncs aquest sol ser el millor camí per resoldre qualsevol situació que ens preocupi: anar a poc a poc, fent petits salts, fins arribar a la solució.

El que passa és que en general tenim molt poca paciència i perseverança, i volem resoldre-ho tot de seguida. Volem pujar l’esglaó en un sol dia.

I en lloc d’anar més ràpid, al final anem molt més lents, perquè ens quedem encallats molt de temps.

Quant Temps Trigaràs a Resoldre els Teus Problemes Personals

Si mirem la imatge anterior, veurem que hi ha dos aspectes claus de l’escala: el nombre de graons i l’amplitud de cadascun un d’ells.

El nombre de graons és la quantitat de petits canvis que hem d’anar introduint a la nostra vida per avançar cap a la solució. I l’amplitud de cada graó és el temps que passa des d’un canvi fins al següent.

Lògicament, el millor és fer com menys salts possibles, i fer-los el més seguit possible. Així arribarem abans a la solució.

Però per moltes ganes que tinguem d’arribar, hi ha un mínim de salts que cal fer i un mínim de temps que ha de passar entre salts.

D’una banda, si intentem fer pocs salts, pot passar que cada salt sigui massa gran i que no puguem avançar igualment. És com si tenim un esglaó de sis metres i el dividim en dos salts de tres metres cadascun. Segueix sent massa:resoldre problemes personals 3I per una altra banda, si intentem fer els salts massa junts, també pot passar que no puguem pujar. És com si construïm una escala amb graons d’un centímetre d’ample. Com es veu a la següent imatge, a la pràctica és com si fos una paret en lloc d’una escala, i serà molt difícil pujar per ella:resoldre problemes personals 4Així doncs, per molta pressa que tinguem, el més pràctic és anar fent petits salts espaiats en el temps. Cal anar fent petits canvis a la nostra vida i deixar que passi un temps entre ells perquè puguin assentar-se.

Aquests canvis poden ser de dos tipus: accions i canvis mentals. La accions són coses que cal fer físicament (per exemple, per millorar el nostre estat de forma cal fer exercici) i els canvis mentals són canvis en la nostra manera de pensar i de veure el món (per exemple, deixar enrere pors, creences, etc.).

Per resoldre la majoria de problemes personals, normalment cal fer les dues coses: algunes accions i alguns canvis mentals.

Si fem una estimació dels canvis que hem de fer i del temps que ha de passar entre ells, podem calcular el que trigarem a resoldre els problemes. Per exemple, si hem de fer deu canvis, i de mitjana triguem dos mesos per canvi, trigarem vint mesos.

Evidentment, és molt difícil fer aquest càlcul amb precisió, però és possible fer-se’n una idea. Si vols, pots fer l’exercici de seure un moment i intentar prendre consciència d’on ets i d’on vols arribar. I després, sent realista i sincer amb tu mateix, intentar veure els passos que has de fer per avançar: quines accions i quins canvis mentals has de fer.

I finalment, assumir el temps que necessitaràs per fer cada pas.

Però independentment d’això, el més important és veure que tot té solució i que és molt més senzill dividir el camí en petits passos i anar avançant un a un.

Si un no deixa de caminar, tard o d’hora arriba al seu destí.

I tu no tens cap intenció de deixar de caminar, oi? 😉

Una resposta a “Com Resoldre els Teus Problemes Personals i Quant de Temps Necessitaràs per Aconseguir-ho”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.