Les 2 Claus per Tenir una Personalitat Agradable i Caure Bé als Altres

Com tenir una personalitat agradableAvui parlarem de com tenir una personalitat agradable i caure bé als altres.

Segons com es miri, aquest tema pot semblar un tema una mica superficial. Però en realitat és molt important.

Les relacions amb els altres són un dels pilars d’una vida plena i satisfactòria (més sobre aquest tema aquí). I per tenir bones relacions, cal ser capaç de ser agradable i caure bé.

Per descomptat, no parlarem d’intentar ser agradable de forma artificial o falsa, sinó de desenvolupar l’habilitat sincera de crear un bon clima al nostre voltant.

És una cosa que tots podem fer.

I és una de les coses que té un major potencial de transformar la nostra vida.

Com Tenir una Personalitat Agradable

La idea d’escriure aquest article va sorgir a partir d’un llibre que vaig començar a llegir fa uns mesos: “El Mite del Carisma”, d’Olivia Fox Cabane.

No tinc una opinió definitiva sobre el llibre complet, perquè a mesura que avançava vaig anar perdent interès i el tinc a mitges. Però en els seus primers capítols dóna algunes idees que em van semblar brillants.

El tema principal del llibre és el carisma, que és la capacitat de les persones d’atreure i agradar als altres. I la seva autora explica que aquesta capacitat depèn de dos factors principals: el poder i la cordialitat.

Per a mi va ser una autèntica revelació quan ho vaig llegir. Mai ho havia pensat d’aquesta manera, i realment és així de simple: poder i cordialitat.

El primer d’aquests factors és el poder: perquè els altres ens percebin com a carismàtics i agradables, han de sentir que tenim poder. És a dir, han de sentir que tenim alguna cosa valuosa que oferir.

En aquest punt, hi pot haver alguna confusió, perquè moltes vegades fem servir la paraula “poder” amb connotacions negatives: poder econòmic, poder polític, poder físic, etc. Però el poder no és només això. El poder és la capacitat d’oferir alguna cosa valuosa. I pot ser qualsevol cosa.

Una persona que sap fer riure té poder. Una persona afectuosa té poder. Una persona que explica històries interessants té poder. Una persona que sap escoltar amb interès sincer té poder. Qualsevol persona que tingui alguna cosa de valor per oferir té poder. (Això vol dir que, com veurem de seguida, tots tenim poder, perquè tots tenim coses valuoses per oferir.)

I el segon element per tenir una personalitat agradable és la cordialitat: perquè estiguin a gust amb nosaltres, els altres han de percebre que, aquest poder que tenim, el farem servir en benefici seu. Han de percebre que desitgem sincerament que estiguin bé i que hi posarem de la nostra part perquè així sigui.

És important veure que amb una d’aquestes dues qualitats soles no n’hi ha prou. Si els altres ens perceben com a poderosos però no cordials, no se sentiran a gust amb la nostra presència, sinó tot el contrari: se sentiran amenaçats. I si ens perceben com a cordials però no poderosos, sentiran que no aportem res interessant a la seva vida, i tampoc valoraran positivament la nostra companyia. Fins i tot pot ser que resultem pesats.

Així que hem de desenvolupar les dues qualitats. Una sola no val.

Els altres ens perceben com a persones agradables si ens perceben com a poderosos i cordials.

Com Connectar amb el Teu Poder i la Teva Cordialitat

Així doncs, si volem tenir una personalitat agradable i que els altres estiguin a gust amb nosaltres, hem de connectar amb el nostre poder i la nostra cordialitat.

En aquest punt, una altra de les idees interessants que conté “El Mite del Carisma” és que aquests dos factors no són una cosa innata que es té o no es té, sinó que depenen completament de nosaltres. Concretament, depenen dels nostres pensaments.

Olivia Fox Cabane explica que el carisma es transmet principalment amb el llenguatge corporal, i que el llenguatge corporal és un reflex del que pensem. I això encaixa perfectament amb el que hem explicat tantes vegades al blog: tot depèn dels nostres pensaments.

El poder i la cordialitat que emetem depenen dels nostres pensaments. I la manera d’activar-los és pensar de forma poderosa i cordial.

En primer lloc, hem de prendre consciència del fet que tots i cadascun de nosaltres som poderosos. Tu ets poderós. Tu ets una persona única i irrepetible. Tens qualitats úniques, idees úniques i has viscut experiències úniques. I tot això ho pots oferir al món.

És molt important que aquest pensament t’acompanyi sempre, i especialment quan et relacions amb altres persones: ets únic i tens coses úniques per oferir. I tot el que és únic és valuós, perquè augmenta la riquesa i la diversitat de la vida.

En funció de la teva manera de ser, poden ser coses diferents: pot ser la teva companyia (ningú més és com tu), poden ser les teves idees (ningú té les mateixes), poden ser les teves bromes i acudits, pot ser la teva capacitat d’escoltar, poden ser els teus coneixements, etc. Pot ser qualsevol cosa. Però tu, com tothom, tens coses úniques per oferir. I això et fa poderós i valuós.

I a més a més d’això, s’ha de tenir una actitud cordial. Aquest poder que tens, has d’estar disposat a oferir-lo a qualsevol persona amb la que et creuis.

Això també depèn dels teus pensaments. Si tens pensaments positius sobre les altres persones, de manera natural, la teva actitud serà cordial cap a elles. En canvi, si tens pensaments negatius, desprendràs hostilitat.

Per aquest motiu, és molt important que, independentment de qui tinguis al davant, els teus pensaments siguin del tipus: “desitjo que estiguis bé, i tot el que jo faci o digui tindrà aquesta intenció cap a tu.” Els teus pensaments han de reflectir la teva intenció sincera de buscar el benefici de qualsevol persona amb la que et relacions.

Com Potenciar la Teva Personalitat amb Tapping

En resum, per tenir una personalitat agradable, hem d’aprendre a alinear els nostres pensaments amb la idea que som valuosos i que estem disposats a oferir aquest valor a qualsevol persona que se’ns acosti.

Aquest procés es pot fer simplement posant consciència i atenció als nostres pensaments (més informació sobre això aquí). Però com tot el que té a veure amb el control de la ment, a la pràctica costa. I una eina molt útil en aquest aspecte és el tapping.

El tapping, per si no el coneixes, és una teràpia molt simple i efectiva que serveix per sanar bloquejos. Qualsevol cosa que consideris que t’obstaculitza el camí, amb tapping ho pots sanar.

És molt senzill: només has de dir frases sobre el que vols tractar i donar-te uns cops molt suaus en uns punts del cos mentre les dius (tens tots els detalls de com fer tapping aquí). I aquest procediment el podem utilitzar per sanar qualsevol bloqueig que ens dificulti tenir pensaments de poder i cordialitat.

Per exemple, si creus que no ets una persona poderosa i et costa pensar que tens coses valuoses per oferir, pots fer tapping amb frases d’aquest tipus:

 • Crec que no tinc qualitats valuoses.
 • Crec que tinc poc per oferir.
 • Hi ha persones que tenen molt més que jo.
 • Crec que no sóc especialment simpàtic.
 • Crec que no sóc especialment ________.
 • Etc.

D’altra banda, si et sents poc cordial i et costa tenir pensaments positius sobre els altres, pots fer tapping amb frase com aquestes:

 • No m’agrada tal persona.
 • No em ve de gust pensar positivament sobre ella.
 • Crec que no s’ho mereix.
 • Estic de mal humor.
 • Em sembla poc sincer intentar tenir pensaments cordials.
 • Etc.

Aquestes frases són només exemples; no vol dir que hagis de fer servir aquestes exactament. En tapping els detalls són importants, i perquè sigui efectiu has d’analitzar què penses i sents tu exactament. Però si veus que hi ha bloquejos que et dificulten connectar amb el teu poder i la teva cordialitat, amb tapping els pots sanar.

Per descomptat, no és imprescindible fer-lo servir. El que és realment important és tenir pensaments de poder i cordialitat.

Tots tenim qualitats úniques i valuoses per oferir als altres.

I tots tenim la capacitat d’oferir-les a tothom de forma incondicional.

I si connectem amb aquestes idees a nivell intern, les projectem a nivell extern.

Una forta abraçada,

Jan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.