Com Trobar-te a Tu Mateix en Menys d’un Minut

com trobar-te a tu mateixa
T’has plantejat mai quina distància hi ha entre tu i el teu peu?

Si ho has fet, te n’hauràs adonat que no és una pregunta absurda perquè, efectivament, hi ha una distància. I si no ho has fet, et proposo que ho facis ara. Oi que no és zero? De fet, és molt possible que ara mateix tinguis la pantalla de l’ordinador més a prop de tu que el teu peu.

Un cop feta aquesta primera reflexió, se’n deriva una altra de molt interessant: des d’on mesures la distància entre una cosa qualsevol, ja sigui una pantalla o un peu, i tu? És a dir, on és el punt de referència quan parles de tu? En definitiva: on ets tu?

Resoldre aquesta qüestió és molt important de cara a la teva felicitat, perquè una de les claus del creixement personal i espiritual és conèixer-te a tu mateix. Però, abans de poder conèixer-te, has de trobar-te. Has de saber ON ets. No pots conèixer una cosa que no saps on és, oi?

El que avui et vull proposar és precisament un petit exercici per localitzar aquest punt: el centre de la teva existència, el punt des d’on perceps tot el que t’envolta, i d’on surt tot el que fas. Un punt, a l’hora molt petit i molt gran, que en realitat, és el que ets tu.

On Ets Tu?

Per començar, agafa un objecte qualsevol i pregunta’t on es troba el punt des del qual l’estàs observant. És a la teva ma? No, oi? És a la panxa? Tampoc.

Per facilitar-ho una mica, mira primer a quina a alçada està. Es troba per sobre del coll o per sota? Per sobre, oi que sí? Per sobre del nas o per sota? I respecte al front, es troba per sobre o per sota? Si vas fent aquest exercici, veuràs que és a l’alçada dels ulls.

Ara toca localitzar-lo en l’eix horitzontal. Això és més fàcil; només has de mirar si està desplaçat a la dreta o a l’esquerra. De seguida veuràs que està centrat, oi que sí?

Així doncs, fent aquest senzill exercici d’observar des de quin punt del teu cos perceps la realitat, pots veure que aquest punt es troba a l’eix central del teu cos, a l’alçada dels ulls. Per acabar de situar-lo en tres dimensions, només faltaria trobar a quina profunditat es troba. Però això és una mica més difícil, i no és cap casualitat que sigui així. T’ho deixo com a deures ;).

Després de Trobar-te a Tu Mateix, Coneix-te

El més interessant d’aquest exercici és veure que hi ha un punt en el teu cos des del qual ho perceps tot. Fixa’t que no només perceps des d’aquí tot el que hi ha al teu voltat (els objectes, les altres persones, etc), sinó també el que hi ha en el teu interior: les diferents parts del teu cos, els teus pensaments i els teus sentiments.

I no només això, sinó que també és des d’aquest punt d’on surt tot el que tu fas: és en aquest punt on és generen les decisions que fan que actuïs d’una manera o d’una altra. És a dir, tota la teva vida, tant el que fas com el que veus, passa per aquest punt. És el teu centre, i la teva vida.

Ara que ja saps on ets, el següent pas és descobrir l’immens poder creatiu que té aquest petit punt. Observa’l, juga amb ell, pregunta-li coses. Si vols conèixer-te a tu mateix, has de conèixer aquest punt.

 

Què t’ha semblat aquest exercici? T’ha resultat útil? Si és així, comparteix-lo!

photo credit: ~jjjohn~ via photopin cc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.