Com Expandir la Teva Consciència de Forma Espectacular en Menys de 30 Segons

expandir la consciènciaHi ha molts motius pels quals expandir la nostra consciència és molt important per a nosaltres ara mateix.

Entre altres coses, expandir la consciència ens permet percebre l’univers amb més claredat, i també percebre’ns millor a nosaltres mateixos: conèixer-nos millor i entendre millor qui som i què hi fem aquí.

Però potser el motiu més important és que l’expansió de la nostra consciència és la solució última dels nostres problemes. En última instància, totes les dificultats que viu la humanitat són el resultat de tenir una consciència limitada. Els éssers humans no percebem la realitat al complet, només en percebem una part, i això és el que ens fa patir. Ens trobem enmig d’una foscor parcial que ens impedeix veure amb claredat el camí, i per això xoquem els uns amb els altres.

La solució és simplement encendre la llum. Hem d’aprendre a veure més i millor. Hem de expandir la nostra consciència com més millor.

I avui et proposo un poderós exercici per aconseguir-ho molt ràpidament.

El Centre de La teva Consciència

En essència, aquest exercici és el mateix que et vaig proposar fa poc per alleujar el dolor. Però com ja et vaig comentar llavors, és un exercici molt poderós que val la pena analitzar en profunditat. Avui el veurem des d’un altre punt de vista, i entendrem millor per què és tan potent.

Aquest exercici es basa en trobar el punt on està centrada la teva consciència. Aquest punt es troba en una zona molt concreta del teu cos: en l’eix central del cos, a l’alçada dels ulls, i en la part posterior del cap. Així: punt per expandir la consciència

(Aquest punt es pot trobar molt ràpidament amb un exercici molt senzill. Si no l’has fet mai, pots veure’l en aquest article.)

És relativament fàcil adonar-se que la nostra consciència es troba en l’eix del cos i a l’alçada dels ulls. El que no és tan immediat és veure que es troba a la part posterior del cap, i no a l’anterior. De fet, tradicionalment hem cregut que el centre de la nostra consciència era a l’entrecella. Fins i tot hi ha moltes tècniques de meditació que es basen en aquest punt.

Però això no és així. De fet, centrar la nostra atenció a l’entrecella limita la nostra consciència en lloc d’expandir-la. I és important entendre per què.

La Amplitud de la Teva Consciència

Et poso un exemple. Imagina’t que vols fer una foto d’un paisatge. Agafes la teva càmera i et disposes a enquadrar la zona que vols que surti a la foto, però t’adones que no hi cap el que volies que sortís.

Què faràs en un cas així?

Fer unes quantes passes cap enrere, oi? Per una raó molt simple: com més enrere estiguis, més àmplia serà la zona que captarà la càmera.

Doncs amb la teva consciència passa el mateix: com més enrere centres la teva atenció, més àmplia és la zona que abasta la teva capacitat de percepció.

A la següent figura es veu molt clar. Hi pots veure l’amplitud de la nostra percepció en funció del punt on centrem la nostra atenció. Si et centres a l’entrecella, la teva consciència serà molt limitada. En canvi, si et centres a la part posterior del cap, serà molt més àmplia. expandir la consciència 1

Com Expandir la Consciència Ràpidament

Una manera molt senzilla i ràpida d’expandir la consciència és simplement centrar la teva atenció en el punt (2) de la figura anterior. Sempre que et notis descentrat, atura’t un moment i intenta moure el centre de la teva consciència cap a la part posterior del cap. I si aconsegueixes estar sempre centrat en aquest punt, millor que millor.

Després de publicar l’article sobre com alleujar el dolor, on utilitzava aquest mateix exercici, vaig rebre diversos comentaris al respecte. La majoria deien que havien tingut molt bons resultats, però també hi havia alguns dubtes. Algunes persones em van comentar que no acabaven de veure clar com fer l’exercici, i altres em van preguntar si aquest punt estava relacionat amb la glàndula pineal.

Respecte a la segona pregunta, dir que aquest punt no és la glàndula pineal. Però aquest és un tema important del qual parlarem més endavant en un altre article.

I sobre com fer l’exercici, la veritat és que entenc que pot resultar una mica confús al principi. Però es tracta simplement de centrar la teva atenció tan enrere com puguis dins del teu cap. No es tracta de visualitzar res, simplement fixa’t bé des d’on observes la realitat, i intenta portar aquest punt a la part posterior del teu cap. Imagina’t que ets un petit personatge diminut dins del teu cap, i que t’hi pots moure’t lliurement. I ves cap a enrere.

Si et resulta molt difícil, pots fer-ho sense anar tan enrere. Pots centrar-te en la part central del cap, per exemple. Com més enrere, millor, però al centre també està bé. Qualsevol punt que no sigui entre les celles ja és un gran pas endavant.

Si ho fas, veuràs que la teva consciència s’expandeix a l’instant. Et sentiràs més lliure, més atent i més centrat.

Et sentiràs més tu.

photo credit: AlicePopkorn via photopin cc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.