Els Malsons Nocturns en Adults: Què Són Realment i Com Evitar-los

malsons nocturns en adultsAvui parlarem d’un tema del qual es parla poc, però que afecta moltes persones: els malsons nocturns a adults.

Molts de nosaltres tenim somnis angoixants sovint, i això té un gran efecte en les nostres vides.

En primer lloc, perquè no descansem bé. Els malsons nocturns afecten molt directament a la nostra capacitat de relaxar-nos, i això fa que no descansem bé i que ens despertem cansats.

I en segon lloc, perquè els somnis són una part molt més “real” de la vida del que normalment pensem. El que experimentem mentre somiem també forma part de la vida, així que si tenim experiències desagradables durant la nit, ens serà més difícil estar tranquils quan ens despertem.

Per aquest motiu, avui parlarem de què són els malsons realment i de com evitar-los.

Tenir pau mentre dormim és un pas imprescindible per tenir pau durant el dia.

(Si aquest tema t’inquieta o et fa por, no et preocupis gens. De seguida veuràs que no hi ha cap motiu per tenir por. En aquest univers, tot passa per amor.)

El Pla dels Pensaments

En general, la majoria de les persones creiem que la part més important de la nostra vida és la part física: posem molta atenció al que ens passa a nivell físic, i creiem que això és el gruix de la nostra existència.

Però no és així.

Hi ha una altra part que té tant pes com la part física, o fins i tot més: els pensaments. En el nostre dia a dia, a més a més de fer coses a nivell físic –accions, converses, activitats, etc.– tenim pensaments constantment, i aquests pensaments també són part del que anomenem “realitat”. No només la part física és “real”, la part mental també ho és. I cal tenir-la en compte per entendre la vida en la seva totalitat.

A més a més, normalment creiem que quan tenim un pensament i després deixem de pensar en ell, s’esvaeix sense deixar rastre i ja està. Però això tampoc és correcte. Els pensaments no desapareixen quan deixem de posar-hi atenció, sinó que segueixen existint en un cert pla.

Això vol dir que ara mateix hi ha al món milions, milions i milions de pensaments que les persones hem tingut al llarg de la història, i que aquests pensaments són tan reals com tota la resta.

L’Origen dels Malsons

Per entendre bé l’origen dels malsons, i dels somnis en general, és molt important prendre consciència d’aquest fet: hi ha un pla de l’existència que està ple dels pensaments que les persones anem tenint, i aquest pla és tan real com el pla físic. És una part de la realitat.

Si analitzem aquest pla dels pensaments –al que molta gent anomena “pla astral”–, veurem que hi ha dos grans grups: els pensaments amorosos i els pensaments de rebuig. Els pensaments amorosos són els pensaments que van a favor de la vida ( “m’encanta tal cosa”, “estimo això”, etc.), i els pensaments de rebuig són els que van en contra d’alguna cosa (“no m’agrada tal cosa “,” tant de bo això no existís”, etc.).

Sempre que algú té un pensament d’amor, aquest pensament es queda present al pla dels pensaments. I sempre que algú té un pensament de rebuig, passa el mateix.

Així que, encara que no ho vegem amb els ulls físics, estem envoltats de milions de pensaments, cadascun amb la seva pròpia aparença: alguns amb una aparença lluminosa i altres amb una aparença més “fosca”.

Cadascun d’aquests pensaments té una certa energia i una certa “vida pròpia”. Un cop creats, els pensaments no es queden estàtics per sempre, sinó que es mouen i actuen d’una certa manera. Es podria dir que cada vegada que pensem en alguna cosa es produeix el “naixement” d’un nou pensament, i a partir d’aquest moment aquest pensament actua i es mou seguint la seva pròpia energia.

Un cop tenim això clar, podem explicar bé què són els malsons exactament. Perquè resulta que el segon grup que hem comentat (els pensaments que tenen una aparença més “fosca”), no volen tenir aquesta aparença fosca per sempre. Ells volen ser lluminosos. No hi ha ningú en tot l’univers que vulgui tenir una aparença fosca.

I per això vénen cap a tu: perquè els miris amb compassió i els transmutis.

No volen espantar-te, ni de bon tros. Volen que els entenguis. Volen que els miris amb amor i que comprenguis el que realment són.

El que anomenem “malsons” són simplement pensaments d’aparença “fosca” que algú ha tingut en algun moment i que busquen una mica d’amor i comprensió.

Tot el Que Existeix És Amor

Hi ha una veritat molt profunda que cal tenir sempre en compte per poder comprendre bé les diferents situacions de la vida: tot el que existeix sorgeix l’amor.

Això vol dir que, si en algun moment alguna cosa ens sembla “dolenta” o “fosca”, és simplement perquè no estem veient l’amor que conté.

I això passa molt amb els malsons: ens fixem només en la seva aparença, i no veiem l’amor que hi ha en ells.

Dèiem fa un moment que els malsons sorgeixen dels pensaments de rebuig que s’han acumulat en el pla dels pensaments. I dèiem també que aquests pensaments tenen una certa vida pròpia.

Per entendre el seu comportament, posa’t a la pell d’un d’aquests pensaments de rebuig per un moment. Per exemple, imagina’t que una persona està treballant i que de sobte ve el seu cap i li diu alguna cosa en to molt desagradable. I la persona pensa: “estic fart del meu cap. Tant de bo es posi malalt i em deixi en pau durant una temporada. ”

Aquest pensament és un pensament de rebuig bastant fort. És un pensament que li desitja alguna cosa desagradable a una altra persona.

Ara imagina’t com es deu sentir aquest pensament. És un pensament d’aparença desagradable. No li agrada a ningú. Ningú el vol tenir a prop.

Però ell sap que no és dolent. Sap que no va néixer d’un lloc fosc, sinó de l’amor. La persona que va tenir aquest pensament, no ho va fer per maldat. Ho va fer perquè es va sentir maltractada, i va sentir la necessitat de protegir-se d’alguna manera. És veritat que podria haver reaccionat d’una altra manera i buscar un altre pensament més lluminós, però això no canvia el fet que no ho va fer per maldat.

Això és cert per a qualsevol tipus de pensament: cap pensament, per fosc que sembli, ha nascut de la maldat.

Al llarg de la teva vida, segurament has tingut molts pensaments de rebuig: “no m’agrada tal persona”, “estic fart de tal cosa”, “tal cosa és molt dolenta”, etc. Ara bé, quan vas tenir aquests pensaments, ho vas fer per maldat? Ho vas fer perquè ets mala persona i t’agrada causar dolor? Estic segur que no. Ho vas fer perquè en aquell moment et va semblar justificat. En aquell moment vas creure que aquest pensament era la resposta justa i adequada.

Doncs així és com se senten tots els pensaments de rebuig. La seva aparença és desagradable, però per dins saben que no són dolents. Se senten molt incompresos, i senten la necessitat de transmutar-se i de treure a l’exterior la llum que porten al seu interior.

Per aconseguir-ho, necessiten que algú els comprengui i els miri amb amor.

I per això van cap a tu.

Com Evitar Tenir Malsons

En resum, al pla dels pensaments existeixen una gran quantitat de pensaments de rebuig que les persones hem anat tenint al llarg de la història. Tots ells tenen una aparença fosca i desagradable, però per dins tenen una gran llum, perquè la persona que va pensar en ells no ho va fer per maldat, sinó per un motiu que en el seu moment li va semblar justificat.

El fet de tenir llum al seu interior i foscor a l’exterior, fa que se sentin incòmodes i que vulguin transmutar-se. I acudeixen a nosaltres en somnis perquè els mirem i veiem el que són en realitat.

En aquest punt, si tens malsons de forma habitual, poden donar-se dues situacions. En primer lloc, pot ser que vinguin a tu pensaments de rebuig que tu mateix has tingut en algun moment i que volen que els miris d’una altra manera.

I per una altra banda, també pot ser que vinguin a tu pensaments que han tingut altres persones.

Això no és un “atac” ni res semblant, encara que de vegades se sol interpretar així. És simplement que hi ha pensaments que són molt, molt foscos, i que estan molt, molt enterrats. Aquests pensaments saben que necessiten una persona molt amorosa per poder ser transmutats. Només algú molt lluminós pot mirar-los en profunditat i comprendre la veritat que hi ha al seu interior.

I aquest algú ets tu.

És veritat que els malsons poden ser molt molestos si no s’entenen bé, però en realitat són una gran oportunitat. Són una invitació a connectar amb l’amor més profund que hi ha en nosaltres.

Pots estimar una cosa que té una aparença “fosca”?

I tant que pots. Aquesta és una part de la teva missió.

I quan ho fas, transformes aquesta foscor en llum.

Quan estàs despert, i també quan estàs dormint.

Una forta abraçada,

Jan

2 respostes a “Els Malsons Nocturns en Adults: Què Són Realment i Com Evitar-los”

Jo vaig patir abusos dels 16 als 22 anys. On és l’amor en aquesta situació? M’agradaria mirar-m’ho d’una altra manera i poder passar pàgina…
Gràcies!

Hola Neus,

És una pregunta delicada. I crec que pot ser desconsiderat intentar respondre-la des de fora. Però tot té amor, això es compleix sempre. A nivell profund, aquella experiència et va aportar alguna cosa. I a l’altra persona també.

Un pas que pots fer si vols és sanar el dolor d’aquests records. El tapping és molt efectiu per això. Aquí explico com fer-ho: http://www.jananguita.cat/com-superar-traumes. Un cop el dolor és més lleu, és més fàcil veure l’amor…

Una forta abraçada,
Jan

Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.