Què És el Subconscient? (i Per Què Existeix?)

què és el subconscientEl subconscient és un dels grans misteris de la humanitat. Tots sabem que tenim subconscient, i ho hem assumit com una cosa normal, però si ho penses detingudament, és molt estrany, no trobes? Com pot ser que una part de la nostra pròpia ment estigui amagada de nosaltres? Com pot ser que no puguem accedir a una cosa que és nostra? Si no la tenim nosaltres, on és?

No és que sigui estrany, és estranyíssim. I encara és més estrany que haguem acceptat l’existència del subconscient amb tanta facilitat sense sorprendre’ns una mica més.

Avui m’agradaria entrar una mica en aquest tema tan important per entendre millor què és el subconscient i per què en tenim. El subconscient és una cosa una mica estranya, però com tot, té el seu sentit.

Què És el Subconscient?

El subconscient és simplement una part de la nostra ment que no veiem. A efectes pràctics, tenim una espècie de vel que ens impedeix veure una part de la nostra ment.

Aquest vel, però, no modifica l’estructura de la ment, simplement fa que una part estigui oculta. És com posar una cortina que separi en dos una habitació. La cortina no modifica la grandària de l’habitació ni el seu contingut, simplement fa que des d’un costat no es pugui veure l’altre. Doncs el vel que divideix la nostra ment fa una cosa semblant: no modifica la nostra ment, simplement n’oculta una part.

Aquest vel no és una separació gaire forta. No és un mur de pedra, és simplement una cortina. Si no fem res, impedeix veure el que hi ha a l’altre costat, però és relativament senzill apartar-lo. Això vol dir que tots podem accedir al nostre subconscient si volem. El que passa és que hem de fer l’esforç d’aconseguir-ho; no hi tenim accés de forma automàtica.

Tenir Subconscient No És “Normal”

Un aspecte que cal entendre del subconscient és que no és una cosa “natural”. La nostra ment és una, i no és normal que estigui separada en dos.

Aquí a la Terra tothom té subconscient, i per això ens sembla normal, però si tenim en compte el conjunt de l’univers, no ho és. Una gran part dels habitants de l’univers no tenen subconscient. Fins i tot nosaltres mateixos, quan no som a la Terra, no en tenim.

No tenir subconscient no vol dir que falti una part de la ment, sinó ser conscient de la totalitat de la ment. “Subconscient” és simplement un terme que utilitzem per parlar de la part de la nostra ment que no som capaços de veure. Doncs bé, quan no som a la Terra no necessitem el terme “subconscient” perquè som 100% conscients de tots els continguts de la nostra ment.

El fet de tenir una part de la ment oculta és un fenomen característic de la Terra. Tots els éssers humans, quan passem pel trànsit que anomenem naixement, experimentem una transformació molt profunda que ens afecta a molts nivells. I una de les parts més importants d’aquesta transformació és que una part de la nostra ment queda amagada.

Per Què Tenim Subconscient?

Aquesta transformació que fa que, quan naixem, una part de la nostra ment quedi bloquejada forma part del disseny de l’ésser humà. És a dir, no és un error, ni tampoc una casualitat, és un fenomen planificat.

A més a més, els responsables d’aquest disseny som nosaltres mateixos. Ningú ens ho ha imposat, sinó que nosaltres vam crear la Terra lliurement, i vam decidir que tothom que vingués aquí hauria de deixar enrere una part dels continguts de la seva ment.

La gran pregunta és: per què? Per què vam decidir ocultar una part de la nostra ment? Doncs per poder fer allò que volíem fer. Les característiques del cos i la ment humana estan perfectament dissenyades per un objectiu molt concret. I aquest objectiu no és cap altre que potenciar la nostra creativitat.

Algun cop has pensat en començar una vida de nou? En alguns casos podria estar bé, oi que sí? Deixar enrere tot el que has viscut i començar de zero… També implicaria algunes dificultats, perquè perdries tot el que has aprés amb l’experiència, però, per altra banda, guanyaries molta frescor i espontaneïtat. Series com un nen una altra vegada.

La Terra existeix per oferir aquesta possibilitat a tot aquell que ho desitgi. És un planeta específicament dissenyat perquè qualsevol “ànima” que ho vulgui pugui experimentar durant un temps el que és començar una vida de zero. I per començar una vida de zero hem d’oblidar el passat.

El subconscient és el lloc on hi deixem el nostre passat quan venim cap a la Terra. És una mica com un “guarda roba” on hi guardem tot el que no necessitem per venir aquí. I quan deixem el planeta ho recuperem tot.

No té gaire bona fama, el pobre, però en realitat és un gran amic. Ell ens permet viure l’experiència humana, i ens permet tornar a casa quan acabem aquesta aventura.

photo credit: h.koppdelaney via photopin cc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.