Què És la Felicitat?

què és la felicitatAvui m’agradaria parlar de la felicitat. Però no com a sensació, que és el que fem habitualment quan parlem de la felicitat, sinó com a substància.

Què és la felicitat exactament? De què està feta?

Potser et sembla una pregunta una mica estranya, ja que normalment tendim a pensar que la felicitat és una sensació, no una cosa que tingui substància. Però al cap i a la fi , la felicitat no deixa de ser un element més de l’univers. La felicitat existeix, igual que existeixen els arbres i les pedres, i per tant té substància. No és una substància física, com la d’una roca o una patata, però és un tipus de substància.

La pregunta és: quina és aquesta substància? De què està feta la felicitat?

És una qüestió molt important si volem ser feliços. I tots volem ser feliços, oi?

La Fórmula de la Felicitat

Per entendre bé què és la felicitat, podem fer servir una de les fórmules més importants i poderoses de l’univers, per no dir la que més: la fórmula de la felicitat.

No sé si coneixes aquesta fórmula. Vaig escriure un article per explicar-la fa temps (pots llegir-lo aquí), però va ser al principi del blog, així que va passar una mica desapercebut. Ara penso que potser hauria d’haver esperat una mica i publicar-lo més tard, perquè crec que és el més important que he escrit i escriuré mai.

Per a mi, la fórmula de la felicitat és el coneixement més importat de tot l’univers. Si hagués de triar saber només una sola cosa del funcionament de l’univers, triaria saber això.

I què diu la fórmula de la felicitat? Doncs que la quantitat de felicitat que sentim en cada moment és exactament igual a la quantitat d’amor que estem expressant. O el que és el mateix:

Felicitat = Amor expressat

És una fórmula exacta que no falla mai. I la pots comprovar tu mateix: quan expresses amor, et sents feliç, i quan no, no. Així de senzill.

Què És la Felicitat?

Aquesta fórmula és extremadament poderosa. A primera vista pot semblar molt simple, però conté una gran quantitat d’informació.

És una mica com la fórmula de la Teoria de la Relativitat (E = mc2) o com la de la segona llei de Newton (F = ma): en aparença semblen senzilles, però en realitat són molt profundes.

És tan important i profund el que hi ha al darrera de la fórmula de la felicitat que es necessitaria com a mínim un llibre sencer per explicar-la correctament (ja el tinc començat 😉 ). Amb la fórmula de la felicitat podem entendre perfectament com funcionen els nostres sentiments i com controlar-los, per exemple, i també el paper que juga la ment en la nostra vida. Fins i tot la creació mateixa de l’univers depèn de la fórmula de la felicitat. No exagero gens quan dic que és molt i molt important.

I una de les moltes coses que ens dóna aquesta fórmula és la resposta a la pregunta que ens plantejàvem al principi: què és la felicitat?

La felicitat és amor.

La substància amb què està feta la felicitat és amor. Allò que anomenes felicitat no és res més que el teu propi amor que ha sortit a l’exterior i s’ha expressat.

De Què Depèn la Teva Felicitat?

De cara al nostre propi benestar, és molt important veure clar que amor i felicitat són el mateix.

En general, tendim a pensar que la felicitat depèn en gran part de factors externs, com les persones que tenim a prop i les circumstàncies que ens envolten, però no és així. La nostra felicitat depèn únicament i exclusivament de la nostra capacitat d’expressar amor.

Per veure-ho més clar, et proposo un petit exercici. Pensa un moment en una cosa que estimis. Pot ser qualsevol cosa: els teus fills, la teva parella, un amic, la teva feina, una afició que t’agradi… El que vulguis, però que sigui una cosa per la que sentis amor.

Ara pregunta’t, sempre que tens això que estimes et sents feliç?

Sempre que ets amb els teus fills, o amb la teva parella, et sents feliç? Sempre que estàs fent aquelles activitats que t’agraden et sents feliç?

La resposta és no. Pots estar envoltat de coses i persones que estimes, i sentir-te malament. A tots ens ha passat.

En canvi, com et sents quan expresses amor per allò que estimes?

Com et sents quan ets amb persones que estimes i expresses amor per elles? Com et sents quan estàs fent una determinada activitat i la fas amb amor?

La resposta és completament diferent, oi?

La clau de la teva felicitat es troba en la teva capacitat d’expressar amor. Res més que això. Perquè amor i felicitat són exactament la mateixa cosa. Són la mateixa substància.

Llibre Gratis: El Teu Lloc al Món

La fórmula de la felicitat és tan poderosa, que fins i tot té la resposta a la pregunta: per què sóc aquí?

Si t’interessa aprofundir sobre aquest tema, pots descarregar-te el llibre “El Teu Lloc al Món”. És completament gratuït.

photo credit: ‘Ajnagraphy’ via photopin cc

7 respostes a “Què És la Felicitat?”

Sí, és molt senzill! La part difícil és aplicar-ho, perquè no sempre és fàcil expressar el nostre amor. Sobretot en situacions complicades. Però la idea bàsica és molt simple: expressar amor. Com més ho fem, més feliços serem!

Respon

Mercès Jan per les teves publicacions en el Blog. Son d’un gran interes. Si en lloc de fer el que fan a la TV, fessin cosis com les que tu fas, el mon camviaria més rapidament. Esperem que hi hagi algú que ho posi en practica.

Una abraçada.

Moltes gràcies, Llorenç. Me n’alegro molt que t’agradi el blog.

És veritat que la TV té un impacte no gaire bo en la nostra vida. De fet, un canvi molt positiu que podem fer a les nostres vides és simplement deixar de mirar-la. Com bé dius, millorarien moltes coses.

Respon

Des del meu punt de vista, aquesta fórmula no és gens exacta ja que no cal expressar l’amor per poder ser feliç. Pots sentir aquest amor d’una manera interna, i ser perfectament feliç.

És una bona observació Mar. La qüestió important per entendre la fórmula és el concepte “d’expressar”, que vol dir fer que una cosa sigui visible. I això vol dir sentir amor internament és una manera d’expressar-lo, perquè es fa visible per a nosaltres. Pensar internament és la manera més subtil d’expressar.

I si l’expressem externament, en general encara genera més felicitat, perquè es fa visible per a més gent.

Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.