Tria la Teva Professió Per Amor!

triar professió per amor
Quanta gent estima de veritat la seva feina? Malauradament, poca.

Segurament estaràs d’acord amb mi que seria fantàstic que tothom pogués dedicar-se a una activitat professional que li agradés, però és possible que pensis que això és una utopia irrealitzable. Que hi ha molt poques tasques realment boniques, i que només uns pocs afortunats poden realitzar-les. La resta hem de fer el que sigui per poder sobreviure, i si no ens agrada ens hem d’aguantar.

Ens sembla lògic pensar d’aquesta manera, però no ho és. El que seria veritablement lògic i raonable és que triéssim la nostra feina per amor, i només per amor.

Abans ningú es casava per amor

Si et sembla una bogeria aquesta idea, pensa un moment en com eren les relacions sentimentals fa uns anys. Abans, pràcticament ningú es casava per amor. Per triar marit o muller, es tenien en compte aspectes com si era treballador/a, si sabia cuidar la casa, si tenia diners, etc. Si hi havia amor o no, era un aspecte secundari, i et podies considerar afortunat si et casaves enamorat. Segurament, molta gent pensava que era impossible que tothom es casés per amor, i que si algú creia el contrari, era un il·lús.

Com acostuma a passar, però, el temps ha demostrat que estaven equivocats. Avui dia, gairebé tothom es casa per amor, i si algú ho fa per diners, considerem que s’equivoca. Sabem perfectament que passar-te la vida al costat d’algú que no estimes ha de ser un martiri, així que a la majoria de nosaltres ni se’ns passa pel cap. Preferim quedar-nos sols abans de fer una cosa així.

Què pensaran els nostres nets?

Curiosament, però, l’amor segueix sense ser el factor més important a l’hora de triar la nostra feina. Triem pel sou, perquè ens queda a prop de casa, perquè alguna cosa hem de fer per sobreviure, per prestigi professional, perquè està relacionada amb el que vam estudiar, etc. Si algú estima el que fa, afortunat ell, però no ens sembla gens realista pretendre que tothom tingui tanta sort.

És el mateix que pensaven els nostres avis del matrimoni!

Per aquesta raó, crec que els nostres nets pensaran en nosaltres i diran: que antics que eren, triaven professió sense tenir en compte si l’estimaven o no!

 

Què et sembla aquesta idea? Creus que és possible triar professió per amor? Estimes la teva feina? Comparteix la teva opinió aquí o al facebook!

photo credit: kharied via photopin cc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.